Kako prebarvati silikonski kit?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Pred pleskanjem bi rad razne manjše reže (pri oknih, okenskih policah, okoli vrat itd) najprej pokital s silikonskim kitom in nato vse skupaj prepleskal.
Kakšen kit moram izbrati, da se barva ne odlušči z njega? Načeloma vse stvari sicer kitam z jubolinom, ampak vsepovsod ne gre in je treba uporabiti kit.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Zakaj silikon?
Kaj je narobe z Nivedur + Jubolin sistemom? Se kaj premika, diha?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Ne smeš vzeti tistega za kopalnice (vlažne prostore) ampak klasičnega (gradbenega)...zdaj kater je kater ne bi vedel.

Pa če hočeš dobe izgled najprej pobeli pa na koncu potegni s silikonom..tako imaš lep zaključek, hkrati pa odveč bojazen da se bo barva luščila.

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Jaz ga kupujem v OBI-ju. Poveš,da bi rad prebarval in ti bodo svetovali kakšnega. Dobi pa se tudi že barvni !
Jaz grem raje v takih primerih v trgovino, kot sprašujem po forumu!
sprasujem se.gif

getrag

Pripravnik
5. nov 2010
262
0
16
50
seveda so.pridem v obi po sveder s karbidno konico za beton pa mi ded reče da majo samo karbid za strelanje:D

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik getrag pravi:
seveda so.pridem v obi po sveder s karbidno konico za beton pa mi ded reče da majo samo karbid za strelanje:D

povej, da potrebuješ vidja sveder, pa bo vsak vedel.

Če boš pa rekel, da potrebuješ sveder s karbidno trdino te o pa vsak debelo gledal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Kit ne sme biti silikonski, ampak akrilni. Piše na njemu da se lahko barva, sam sem pobarval kar takoj, dokler je bil mehak in se je s čopičem lepo poravnal če sem kje naredil napako.

En primer :

http://www.mavrica.si/Trgovina...kit-beli-300-ml

Ponavadi je potrebno z barvanjem akrila počakati par dni, da se dobro posuši, sicer kasneje spremeni barvo.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ne smeš vzeti tistega za kopalnice (vlažne prostore) ampak klasičnega (gradbenega)...zdaj kater je kater ne bi vedel.

Pa če hočeš dobe izgled najprej pobeli pa na koncu potegni s silikonom..tako imaš lep zaključek, hkrati pa odveč bojazen da se bo barva luščila.

Tako je bilo do sedaj, pa je z leti ratal kit "zažnaran", nekako umazan, predvsem na robovih. Sedaj pa tudi stene ne bodo več bele, ampak bom izbral neko barvo, pa dvomim, da dobim isto barvo kita.
No, se bom poigral z akrilnim kitom, pa bom videl, kako bo izpadlo.