Kako pravilno montirati odzračevalni lonček ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
Torej kako pravilno montirati odzračevalni lonček.
V navodilih je omenjeno da se mora zmontirati tudi protipovratni ventil ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
V kakšnih navodilih

Zaradi vzdrževanja, zamenjave se med lonček in cevovod vstavi protipovratni ventil VP 621.

če dam tole številko (.VP 621) v njihov iskalnik pa mi vrže prvi link - odzračevalni lonček.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor

Zaradi vzdrževanja, zamenjave se med lonček in cevovod vstavi protipovratni ventil VP 621.

če dam tole številko (.VP 621) v njihov iskalnik pa mi vrže prvi link - odzračevalni lonček.
Itak ti iskalnik ven vrže odzračevalni lonček, če pa je iskana beseda v opisu lončka. :valjamse:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
In to celo edini rezultat :fredi:

Kar ti da vedeti kako točna so ta navodila. Zato pa sprašujem :p

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.461
2.193
113

Zato ker se lonček montira na proti povratni ventil, ki je v sklopu dobave lončka

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Če pravilno razumem protipovratni ventil ne dovoljuje toka vode v eno smer (ali pa zraka saj je vseeno). Da gre zrak do odzračevalnega lončka je torej montiran tako, da voda/zrak gre iz smeri napeljave proti lončku. Če to drži, potem ob puščanju/zamenjavi lončka, protipovratni ventil nima funkcije, da bi lahko montažo izvedel brez spraznjenja instalacije, oz. vsaj toliko, da bo lonček "na suhem".

Kje razmišljam narobe?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Če pravilno razumem protipovratni ventil ne dovoljuje toka vode v eno smer (ali pa zraka saj je vseeno). Da gre zrak do odzračevalnega lončka je torej montiran tako, da voda/zrak gre iz smeri napeljave proti lončku. Če to drži, potem ob puščanju/zamenjavi lončka, protipovratni ventil nima funkcije, da bi lahko montažo izvedel brez spraznjenja instalacije, oz. vsaj toliko, da bo lonček "na suhem".

Kje razmišljam narobe?
že kompliciraš kupi novega ,poglej kako je sestavljen in kako se prišraufa pa ga zamenjaš brez izpusta vode . če ne znaš pridem in menjam

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.461
2.193
113
Pa dej že nehat komplicirat. Kupi enakega kot imaš montiranega sedaj. Starega dol - obstoječi proti povratni ventil ti drži vodo v instalaciji - novega gor.
To je to.

Drugače pa prilepi sliko obstoječega lončka, pa ti razložim

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
delil svoje znanje dostikrat samo kaj če ti z totim piskrom kompliciraš , ni nikakšna umetnost to menjat ,samo če delaš iz muhe slona

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska

Kje razmišljam narobe?
če spiješ zraven pir ali dva sta oba na mokrem

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Funkcionalno nepismeni!: preberite kaj me sploh zanima! In ne NISEM JAZ spraševal za montažo protipovratnega in lončka.

Siser pa vam je v tej vročini pol oproščeno.

• Haha
Reactions: jurga