Kako povečat doseg?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Za kake 2m bi mogu povečat doseg tej napravici (brezžični zvonec)
Predvidevam, da je antena tist kvadrat. Lahko kako žičko nalotam in z njo "povečam kvadrat". Torej, da nalotam žičko in jo speljem tako kot kaže tretja slikca. Bo kej boljš?

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Mene pa zanima, ce ima kdo izkusnje s povečanjem dosega pri routerjih? Namreč, pri Telemachu sem dobil nek router (mislim da je TP-LINK in ni moznosti drugega firmwara). Ima samo eno anteno, imam ga v kleti, ker mi pač pride tam notr napeljava pa mi ne vleče niti v prvo nadstropje. Se kdo spozna na to, kako bi ojačal signal?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Če gre za TP-LINK TL-WR741ND (tega vem, da so dajali nekaj česa pr Telemachu, nevem kaj dajejo sedaj), se da sigurno naložit drug fw, vendar čudežov z dosegom ni pričakovati.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.566
4.487
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik proteus pravi: Ima samo eno anteno, imam ga v kleti,

S tole izjavo si zmagal...
zmaga.gif

Prestavi ruter višje ali pa menjaj anteno in jo prestavi nekam drugam...
Si predstavljaš, da imaš GSM v kleti in se jeziš zakaj nimaš omrežja?!
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
Citat:
Uporabnik proteus pravi:
Mene pa zanima, ce ima kdo izkusnje s povečanjem dosega pri routerjih? Namreč, pri Telemachu sem dobil nek router (mislim da je TP-LINK in ni moznosti drugega firmwara). Ima samo eno anteno, imam ga v kleti, ker mi pač pride tam notr napeljava pa mi ne vleče niti v prvo nadstropje. Se kdo spozna na to, kako bi ojačal signal?
Menjaj anteno
klik

Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Za kake 2m bi mogu povečat doseg tej napravici (brezžični zvonec)
Predvidevam, da je antena tist kvadrat. Lahko kako žičko nalotam in z njo "povečam kvadrat". Torej, da nalotam žičko in jo speljem tako kot kaže tretja slikca. Bo kej boljš?
Dodatna žička mora imeti dolžino večkratnik originalne žičke.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.886
-8.592
113
3db je enkratno povečanje.
Lej naprej poizkušaj z obstoječo konfiguracijo malo eksperimentirati. Malo spreminjaj lokacijo routerja in naklon antene. Mogoče boš že tako dobil soliden sprejem. Boljša antena bo jasno še dodatno izboljšala situacijo, vendar čudežev vseeno ne pričakuj.

Druga opcija je nakup še enega istega routerja(če se gre res za TL-WR741ND, se ga pri nas dobi od 23€ dalje), ki ga z WDS povezavo povežeš na obstojčega in s tem razširiš pokritost.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem naredu, kot sem narisal na zgornji sliki in zdej po enem tednu testiranja zadeva deluje:)