Kako oživiti LinkSYS WRT54GL?!

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Dobil sem enga Linksysa, ki so nekaj čarali po njemu in se ne odziva kaj preveč. Lučke normalno gorijo, se prižge na ethernet portu, ko vtaknem kabl, power sveti skozi in pa WLAN.

Ko ga priklopiš na PC, windowsi zašenejo pridobitev IPja, potem pa javi, da je povezava omejena ali pa prekinjena. IPja ne dobi, niti ne napiše privzetega prehoda. Na IP 192.168.1.1 se ne poveže niti preko brovzerja, niti telnet.

Sem že probal Hard Reset - 30/30/30 (power on + reset 30 sec / powert off + reset 30 sec / power on + reset 30 sec), ne pomaga. S programom tftp pa tudi ne morem poslati, ker ne da kakega IPja od sebe.

Je še kakšna varianta preden ga zabrišem med nevarne odpadke?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Tisto z brikanjem sem tudi sam izvajal ob zaflesanem routerju. Ni pa za ljudi z dvema levima rokama
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Na unih fotkah je sicer WRT54G moj pa je GL. Sem poizkusil kratkosklenat pin 16&17 pa ni nič boljše.
Očitno je zadeva zrela za deponijo...
frown-1.gif

R.I.P.
roza.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Ne obupaj... Sem delal na GL. Pri brickanju imas dve variati. Meni je pomagala druga (najtezja in zadnja, ki naj bi jo izvajal pri tem).. Brick in potem nalaganje novega FW-ja preko neke FTP povezave v konzoli v Windowsih. Res ti pa ne bi znal pomagati, ker je tega ze par let... Torej, ce si se odlocil, da je zrel za deponijo, se vseeno se malo poigraj. Zgubiti nimas nicesar
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
It's alive!
aplauz.gif

Preden sem ga sestavil nazaj v ohišje sem dobil wicked idejo in malo kuršlusiral po pinih.
evil.gif
Vmes sem gledal na ping,
ki se je odzival glede na priključen/izključen kabl. Kar na enkrat se lučke na ruterju ugasnejo
shocked-1.gif
.
Naložim nov FW ter hitro odhttpejam na 192.168.1.1 in pozdravi me s prijavnim oknom.

Sedaj ga bi moral samo še stestirati kako stabilen je?! Kakšen predlog kako ga zaposliti na polno?

TNX za predloge glede jump starta
zmaga.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Sedaj ga bi moral samo še stestirati kako stabilen je?! Kakšen predlog kako ga zaposliti na polno?

Torrent + emule, za oba protokola vklopi QoS in gremo downloadat (stvari z veliko seederji)

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Obremenil ga boš seveda s torrentom na polno. Pa nastavi kak QOS na način L7, al kako se mu že reče. Pač tisti, ki je najtežji za delovanje. Mogoče ob tem še prenos večje količine podatkov preko etherneta iz računalnika na računalnik preko kabla.

Aja, pa če je slučajno WAN vhod sumljiv (pri meni je bil skurjen, včasih se je odzival, drugič ne), tudi sicer sem imel podoben problem kot ti, se da eden izmed LANOV preprogramirat kot WAN. Nič težkega, na DD-WRT straneh so navodila.

LP