Kako omejujejo v tujini - moiblni internet

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
No, to je res malo malo prenosa podatkov, sicer pa imajo kar prav
smile-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
T-mobile Avstrija, včeraj v Gradcu v garaži šoping centra, samo GPRS povezava, jaz pa hotel mejle pregledat.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
smile-1.gif

Zakaj že imajo prav?

To je tako kot da bi rekli, da "fair use" na optiki doma 5GB... za ostalo pa pojdite v kino ali kupite CD v trgovini
bonk.gif
.

Operater, ki ne zna prilagoditi omrežja naraščujoči potrebi po prenosu podatkov (hmm... kot da ni že par let jasno, da je to prihodnost), je NESPOSOBEN OPERATER.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
smile-1.gif

Zakaj že imajo prav?

To je tako kot da bi rekli, da "fair use" na optiki doma 5GB... za ostalo pa pojdite v kino ali kupite CD v trgovini
bonk.gif
.

Operater, ki ne zna prilagoditi omrežja naraščujoči potrebi po prenosu podatkov (hmm... kot da ni že par let jasno, da je to prihodnost), je NESPOSOBEN OPERATER.

No, bodimo odkriti, to vseeno "nekaj malega" stane. In ce investment/return kalkulacija ne drzi vode, potem res ne vidim razloga zakaj bi moral operater prenasati tistih par ljudi, ki mislijo, da je dobro streamati YouTube cez 3G cel dan.

500 MB pa tudi ni tako zelo malo. Saj nasi pocnejo nekaj podobnega, le da ti ne ukinejo 3G omrezja, ampak samo omejijo hitrost - rezultat je pa priblizno enak. Jaz, recimo, zelo redko prizgem 3G na svojem telefonu - za maile pobirat sta tudi GPRS ali EDGE dovolj hitra, pa se baterija mi dlje zdrzi.

Sem pa sel pogledat, in sem od Aprila prenesel 6GB z mobilcem (z downloadanjem mailov na 15 minut)...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Nazaj na štetje minut.

Bip bip bzzz... bip... bzzzzzz piiiiiiiiiiiiiiip..... bzzzz bzzzz bzzzzz....pipibibibipp bzzz bi bz bi bzzzzz

wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
@Jernej komaj že čakam da se bo nekdo spravil na tele jacke, ki na veliko vlečete dol filme,.. baje ni ravno na pravi strani zakona
@eurofil domači majo fair usage na 20 GB,... jaz imam na kabelski nekje za3GB prenosa na mesec,... in omejitev dosežem hmm v slabih 7mih mesecih,.. na fixnem internetu,..
b

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Jernej komaj že čakam da se bo nekdo spravil na tele jacke, ki na veliko vlečete dol filme,.. baje ni ravno na pravi strani zakona

A res? Filmi in glasba kupljeni na iTunes-ih so nelegalni? YT? Videotelefonija preko Skype-a? Hmm...

Mene samo moti droben tisk. Napišite 100MB, napišite 500MB, napišite 2000MB... ne pa napisat NEOMEJENO, NESKONČNO in potem tarnat, ko ljudje uporabljajo vaše omrežje za fiksni dostop do interneta. Pri vas imam 2GB prenosa in porabim med 300 in 500 MB na mesec. Zelo zadovoljen... Ampak če bi slučajno kak mesec porabil 1999MB in bi potem kdo težil.
10.gif

Čisti računi...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
vsa čast če uporabljaš le legalne vsebine,...za marsikoga je internet sinonim za mulo, torente,...+ kakšen YT, forumi,...
b

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Želel sem samo demonstrirati, da lahko mirno tudi z povsem legalnim (oz. recimo temu "capital friendly") prenosom podatkov presežeš neke okvire povprečne porabe.

Again - operater nikakor ni v položaju, da bi določal, kaj uporabniki smejo in česa ne smejo downloadati. To je nekako tako kot da bi DARS-ovsi ustavljali na avtocesti ljudi, za katere bi ugotovili, da so v zadnjem letu naredili več kot 5000km po slovenskih avtocestah. Sicer ne bi dobili kazni, ampak bi jim bilo kljub kupljeni vinjeti prepovedano se vozit po AC dokler ne kupijo nove vinjete. Makes a lot of sense, kaj? Ampak dokler se temu reče "fair use", je vse ok...
bonk.gif

Sicer pa se velika večina "velikih igralcev" na področju računalništva še kako zaveda, da z ukinitvijo piratstva ne bi pridobili prav nič - oziroma prav nasprotno - še izgubili bi. Ko se Janezek enkrat navadi na Vindouse doma, jih bo želel imeti tudi v službi. Enako velja za odprti software.