Kako ohraniti bonus ?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Kmalu bo tri leta, kar sem avto prodal, ker sem dobil službenega.
Rad bi ohranil bonus - kako ?
Vozila ne bi kupoval samo za to.

LP

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Ti bom jaz kot zastopnik zrihtal bonus, možno je do 5 let. Imaš še prejšnjo polico?
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
pri ZM se ti bonus upošteva do 5 let, druga varianta pa je da narediš eno kratkoročno polico, kot da kupuješ avto, npr. za par dni, ne rabiš avta registrirat... pa imaš potem spet 3 leta časa...

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
pri ZM se ti bonus upošteva do 5 let, druga varianta pa je da narediš eno kratkoročno polico, kot da kupuješ avto, npr. za par dni, ne rabiš avta registrirat... pa imaš potem spet 3 leta časa...
Lahko kaj več poveš o tej polici?
Avmoraš imeti avto ali gre tudi brez tega?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
Zavarovalno polico se pripravi na podlagi podatkov ki ti jih posreduje stranka, praviloma se naslanja na prometno dovoljenje, kopijo slednjega itd... naredi ustrezno zavarovanje, do skadence, ali pa kratkoročno...

Če pa avta po tej polici ne registriraš, pa to zavarovalnico ne briga, če se ti ne da ukvarjati s prekinitvijo police, važno je da si plačal premijo... zavarovanj ne boš moral "koristiti" (dati "kuponček") ker vozilo ni bilo registrirano, polica ki si jo pa sklenil, pa je čisto legitimen dokument za ohranitev/prenos bonusa kasneje...

Ker avto pa boš registriral, ne vem, mogoče se dogovarjate da boš odkupil službenega, pa boš že pred prepisom uredil zavarovanje...
potem pa niste izvedli prepisa...

Kratkoročna polica je dražja od "prorate" katera se usklajuje s potekom veljavnosti prometnega dovoljenja... minimalna premija je nekje 20€...

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
Če te razumem prav, je možno pred iztekom 3-lete dobe (nezavarovanja) avto kasko zavarovati za npr. 14 dni, da ne izgubim 50% bonusa?

V kratkem se mi izteče 3-letno obdobje nezavarovanja kaska za avto.... ker bi seveda 50% bonus rad obdržal, me zanima najboljša možna varjanta, kaj naredit okoli tega... razen tega, da za 1 leto ponovno sklenem zavarovanje...

Imam pa še drug problem... tista varjanta za prošnjo za odlog na zavarovalnici za 1 leto... verjetno ne pride v poštev, saj bi kasko po 3-h letih (zaradi izgube bonusa) zavaroval pri drugi zavarovalnici in ne pri tisti, pri kateri je bila polica nazadnje sklenjena.... torej pri drugi, konkurenčnejši zavarovalnici....

Hvala vnaprej za kakšen nasvet...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Bonus na kasku se ti lhko dodeli enak kot je na ao. Tako da te načeloma propad bonusa na kasku ne rabi skrbeti.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
samo za kasko bonus ti ni treba skrbeti, razn če je le ta bistveno večji kot za AO
wink-1.gif

Če sedaj nimaš kaska, pa ga boš želel imeti ko boš menjal avto, ti ni treba skrbeti, saj se bonus iz obveznega zavarovanja kopira na kasko in imaš v tem primeru, enak bonus na obeh straneh...

Tisto zgoraj je bilo mišljeno za obvezno zavarovanje-bonus, ti tega ne rabiš početi...

l.p.