Kako odrešiti zombija?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
Kolega ima okužen računalnik, ne vem s čim. Bitdefender javi da je svchost okužen,
Comodo Firewall pod aktivnimi povezavami nonstop kaže na neki ruski IP na port 4600, tudi podatki se vmes neprestano pretakajo, čeprav računalnik takrat ni v uporabi. Očitno je ratal zombi, seveda pa me zanima kako ga rešiti, glede na to da Bitdefender priporoča brisanje svchosta, kar očitno ni prava rešitev ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če je originalni svchost prepisan potem lahko iz kerega drugega kompa skopiraš v njegovega.

Poglej med procesi in izklopi vse svchost-e, ki laufajo pod uporabniškim imenom, potem pa poišči kje vse ti najde svchost, virusi ponavadi naredijo svoj svchost file.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
saj v tem je finta, svchost je bil zbrisan in nato skopiran s cd-ja. Potem sem ga še enkrat primerjal in je original. Problem je, ker nekaj na računalniku ustvarja povezavo preko svchosta na fiksen ip in nimam pojma kakšne podatke prenaša vmes. Sicer sem v firewallu ustvaril pravilo da se ne sme povezati na ta ip, ampak to ni prava rešitev...

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Daj iskanje in naj ti poišče vse svchost.exe v računalniku! Ne pozabi vključiti iskanja skritih in sistemskih datotek.

Zagotovo je nekje dvojnik!

Nazadnje urejeno:

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
sem že tudi preiskal, pa nič. finta po mojem ni v modificiranem svchostu, ampak v nečemu, kar zlorablja ubogi svchost za ZlobnaDela
Bitdefender ga ne najde, samo opozori, da je najbrž zlorabljen...
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne startaj sistem z okuženimi Windows, ampak s kakega CD-ja. (UBCD, UBC4Win, Knoppicillin, CD od tvojejga antivirus, ...) in pol preveri disk.

Bolj preprosta je seveda reinstalacija.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
Knoppicillin 6 je uredil zadevo
sedaj požarni zid ne kaže več čudnih oz. neznanih povezav. Računalnik pa je tako od oka 2x hitrejši.

Hvala vsem.