Kako očistiti tipkovnico?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Tipkovnica je Razer Licosa. Gumbi so rahlo prevlečeni z nekakšno prevleko proti potenju prstov. Izgleda kot da bi bili gumirani. Ker je barva črna in se je nabralo nekaj prahu sem sklenil zadevo očistiti.
Mehko krpo sem rahlo zmočil z vodo, dal par kaplic milnice in se spravil na delo. Z učinkom nisem zadovoljen. Pri čiščenju je izgledalo kot da se krpa lepi za tipke, močnejše drgnjenje pa opraska zgornjo plast, tako da se spodaj vidi gladka plastika.
Tako je videti brez fleša na fotoaparatu.

6f3-IMG-55.jpg

Tako pa s flešom. Kot da bi se krpa lepila za tipke..

zxl-IMG-55.jpg

Drugega sredstva za čiščenje razen milnice, Razer ne priporoča
13.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Meni deluje kot da je tipkovnica zanič in za v smeti.

To je gumiranemu delu (dejansko gre za mehko barvo/lak) potekel rok trajanja in odstopa ter postane tak lepljiv na dotik. To ne moreš popravit oz. če bi bila neka ravna in enovita površina se da z raznimi laki ali dipi obnovit površino, enako lahko s določenimi topili odstraniš to sranje in dobiš golo plastiko, ampak to delat na tipkah na tipkovnici je no go.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To gumirano prevleko sem videl že na večih razer miškah in z leti zgubi prožnost in se začne luščit ali pri uporabi ali pa pri čiščenju. Razer pravi čas za menjavo
wink-1.gif

Imam jo zdaj že slabo leto in je za moje delo več kot ok. Fajn se tipka, ima nekaj multimedijskih tipk predvsem pa je bla poceni. Za igre nebo ok.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Ma tipkovnica dela OK in jo ne bi menjaval. Imam enega pilota Harmony 555, na katerega sem tri leta pozabil v omari, ker ni več bil potreben pri novem LCD televizorju.
Spodnji del tudi ima prevlečen z gumirano barvo. Po teh letih sem ga vzel v roke, spodnji del je bil celi leplivi. Ni se dal očistiti z milnico, ampak sem uporabil nekakšno čistilo SAM na osnovi "naravnih" izvlečkov (tako piše na flaški). Spodnji del sem tako očistil da ni več občutka lepljenja.

211-IMG-55.jpg

Da se še lepše spolirati, vendar ni potrebe
grims-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa si probal tipkovnico ščistit samo z vodo? ali pa čistilnim alkoholom. v vsakem primeru pa bo po moje ta guma šla dol. oz nekje je vrjetno že šla, tam kjer se vidi svetleč del.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vlažna mehka krpa. Če je med tipkami vse živo (drobtine, lasje...) pa prvo s kompresorjem spihat, samo ne preblizu, da ti ne bo odtrgalo kake tipke.