Kako negative spravit na pc

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni

Ker se ravno odločam za nakup ene večfunkcijske naprave me zanima če se da kako negative spravit na pc.Ali obstaja kak dodatek za negative al se lahko kar s scanerjem to naredi.Nisem še nikoli tega delal pa zato prosim za kako pomoč.

Hvala v naprej za odgovore.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sem malo pogledal skanerje za negative pa vidim da imajo precej močnejši skaner kot pa ostale naprave.

Tale zadeva ima dober skaner 4800x9600 dpi Klik in je isto kot namenski za negative.

Ne vem pa če bo delovalo.

Pa kakšen je ta dodatek za negative?Kak link prosim ,ker jaz ne najdem ozirma ne vem kaj iskat.

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
>Pa kakšen je ta dodatek za negative?Kak link prosim ,ker jaz ne najdem ozirma ne vem kaj iskat.

Priložena slikca sicer ni iz multifunkcijske naprave, ampak namiznega skenerja, ampak boš vsaj videl, kako bi lahko zadeva zgledala
smile-1.gif

Ta nastavek je na pokrovu, in je, kadar ga ne rabiš, pokrit s plastiko. Tisto črno ohišje odpneš, daš notri film, in nato preko priloženega SW poveš, kaj skeniraš.

Slikca drugače "pripada" modelu od Canona (http://www.canon.si/For_Home/Product_Finder/Scanners/Flatbed_with_Film_Scanning/canoscan_4400f/index.asp?source=selector)
649793-DSC00523.JPG

Priponke

• 649793-DSC00523.JPG
    649793-DSC00523.JPG
    62 KB · Ogledi: 250

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Aha...zdaj mi jasno vsaj kako zgleda ta stvar.....ampak ta skaner je prav temu namenjen....ravno tega sem primerjal s tisto multifunkcijsko napravo pa sem se zato odločil vzet tisti model ker ima dober skaner....mi je pa zadeva dokaj nujna ker mi je crknil namizni skaner in drugi dan še tiskalnik.Pa še za firmo ga rabim....filmi lahko še malo počakajo.

Bom mogoče dobil kje kak dodatek....če ne pa kaj provizorično :D

Hvala lepa za slikico.