Kako nastavit mikroT, da vleče z max. 90%?

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Živijo,
situacija je naslednja. MikroT laufa na desktopu...poleg brezproblemov teče brskalnik (lepo odpira strani). V mreži je še WiFi laptop, ki pa komaj odpira strani v brskalniku-ko dam pavzo na MT, pa vse tekoče odpira. Torej MT zasede vso "pasovno širino" (pipco?) in jaz bi rad tako naštimal, da bi MT uporabil samo ~90% "pipce".
V nastavitvah MT imam sedaj naštimano: "največja hitrost prejemanja=0", ampak korak je v kB/s, meni se pa tudi ne sanja koliko imam jaz max., saj je to odvisno od XY...
A se da to v MT kje naštimat v odstotkih??

A se za omejitev "pipce" uporablja router??

Hvala za pomoč, LP

mistique

Guru
16. jun 2009
14.093
1.897
113
Emona / Carnium
No, zdaj mi je čudežno uštekalo.
Micro torrent-u zmanjšaj največjo hitrost prejemanja na npr. 80% ali manj. Zmanjšaj tudi število povezav na torrent.

Če ne veš kakšno povezavo imaš, pa poskusi ugotoviti. Jaz imam 10/10 in imam nastavljeno prejemanje na 850 kB/s, oddajanje pa 200 kB/s.

Nazadnje urejeno:

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Hja...linija je "kao" 100/10, ampak speedtest pravi 22,5Mbps/9Mbps....

A potem nastavim prejemanje na 1600kB/s ??

P.S. Mogoče neumno vprašanje. Zakaj si pa omejil oddajanje??

LP

mistique

Guru
16. jun 2009
14.093
1.897
113
Emona / Carnium
22,5 Mbps imaš preko najbrž preko brezžične povezave?

Oddajanje sem omejil zaradi tega, ker linijo potrebujem za nemoten prenos večje količine podatkov z domačega strežnika na drugo lokacijo.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Na desktopu, ki je preko UTP kabla in mrežne povezan z ruterjem-Switchem-optika....ima pa desktop tudi WiFi kartico (zaradi printanja preko WiFi tiskalnika) ampak naj bi bili obe povezavi aktivni. Kje pa speedtest "laufa" (UTP ali Wifi) pa ne vem kako bi pogledal...??

mistique

Guru
16. jun 2009
14.093
1.897
113
Emona / Carnium
Onemogoči WiFi in ponovno testiraj hitrost. Sistem izbere hitrejšo povezavo. Vsaj pri meni je tako, da ko vtaknem kabel, gre promet preko kabla
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik sulaco pravi:
Na desktopu, ki je preko UTP kabla in mrežne povezan z ruterjem-Switchem-optika....ima pa desktop tudi WiFi kartico (zaradi printanja preko WiFi tiskalnika) ampak naj bi bili obe povezavi aktivni. Kje pa speedtest "laufa" (UTP ali Wifi) pa ne vem kako bi pogledal...??

Zakaj pa sploh potrebuješ wifi kartico v računalniku za tiskanje na wifi tiskalniku? Tiskalnik se preko wifija poveže na router in potem lahko tudi preko kabla do njega dostopaš.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
mistique:
wifi vklopljen: 14,5/11,1 speedtest.si:16,4/7
wifi off: 8,5/5,7

....preko kabla je veliko slabše...Zakaj? pojma nima, saj bi kmečka pamet narekovala obratne rezultate...

Philips: takrat se mi je zdela enostavnejša metoda nakup wifi kartice in enostaven setup.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Torej ti se raje povežeš direktno na tiskalnik preko ad-hoc povezave namesto da bi ga povezal v lokalno omrežje preko wifija?
Ker meni se to ne zdi lažja rešitev, ker moraš dokupiti dodaten hardware pa še nastavitve so verjetno vse ročne. Pri drugem primeru pa samo v tiskalnik vneseš ime omrežja in morebitno geslo pa stvar že dela.

sulaco

Pripravnik
3. okt 2010
204
0
16
Philips:prej sem imel tiskalnik priklopljen na router prko USB (asus 500deluxe) pa sem moral imeti neke "olaf" popravke, da je sploh delalo v mreži. Ni pa nikoli delal software za canonov tiskalnik (nivo črnila, etc).
Sedaj imam pa scaner-tiskalnik-čitalec kartic (all in one), pa se nisem hotel "hecat" (beri:zajeb...)...Ves priložen original software deluje, tako kot mora....
Ravnam se po načelu: Don`t fix, if it ain`t broken

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Priklop preko USB kabla je nekaj čisto drugega.
WLAN (preko ruterja), bi deloval skoraj enako kot zdaj, ko imaš "direkt" na PC.

Se pa strinjam, da je zdaj brez veze spreminjati, če deluje.