Kako narediti backup zaznamkov iz drugega diska

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Torej, imam priklopljena dva trda diska, na enem je zanič operacijski sistem in na njem imam na mozilli nekaj pomembnih zaznamkov. S Mozbackupom ki ga imam na drugem trdem disku ne morem narediti backupa zaznamkov, ki so na prvem disku, oz. vsaj ne znam. Kako priti do teh zaznamkov? Corruptani OS je Vista, delujoč pa windows 7... če je mogoče pomembno.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja če imaš dva sistema, potem imaš tud dva profila verjetno. pa sej, mozbakup (a to je program al kaj), ga ne rabiš! daš urejanje zaznamkov, izvozi html, spraviš nekam, potem pa uvozi kamor hočeš!

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Naredil sem tako, pa nič. Ni jih uvozilo.

EDIT: zadnja spremeba mape je bila na datum pred več kot 2 mesecema, ko sem tudi nazadnje naložil Mozillo povsem na novo. Možno da sploh pol ni zaznamkov?
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
predvsem me zanima, zakaj bi sploh imel dva vzporedna sistema? to je zihr računalnik čist zmešan... k da bi ti imel dve glavi, pol pa ne bi vedel, v kateri glavi je kej...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Nič ne bo zmešan, saj ju ne bom imel na enem disku. Vsak trdi disk bo imel svojega, za stalno uporabo bo pa samo eden.

Sem pa malo razočaran nad sedmico, drivere za grafo je pobral sam, iz kje jih je pa nimam pojma, so pa pol klinca vredni, ker ne morem dati večje ločljivosti od 1280*1024, na kateri je vse smešno raztegnjeno v širino (če dam mi napiše samo out of range in ne spremeni) , rad pa bi imel 1680*1050 ki mi v visti ni delala nobenih težav...... Driverov ročno ne morem naložit, čeprav so za sedemko, ker mi javlja da nimam pravega OS
bonk.gif
Kaj naj?

Malo offtopic

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja prov ne. če ti bo delalo, zakaj pa ne? sam čudno se mi zdi, da si prvi, k slišim, da bi rad uporabljal dva sistema, na dveh diskih, v enem računalniku. A ti si zihr, da to deluje??? ker driverji so instalirani recimo v xp (verjetno so tud kej z grafično povezano), ti bi jih rad pa še v 7 imel.

pa zakaj bi sploh mel visto? najbl bz sistem v zgodovini windowsov...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Profili so v C:\Documents and Settings\uporabniško ime\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles

Na splošno : %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles

Na delujočem firefoxu premakni profil nekam na varno (v Moje Dokumente na primer), pol pa na njegovo mesto daj stari profil.
Pol poženi Firefox.
Če dela, izvozi bookmarke, zapri FF, zbriši star profil in daj nazaj novega, poženi Firefox in importiraj bookmarke.

Če so se pokvarili, pol pa najbrž ne bo šlo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Hm, jaz najdem Mozillo samo po tej poti: E:\ProgramData\Mozilla Firefox\defaults\profile .. tu noter je potem datoteka bookmarks, ki pa je samo 7 kb velika

E je bivši C, ampak je zdaj preimenovan zaradi novega diska.

Documents and settings sploh ne najdem.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
C:\Users\moje ime\AppData\ .... tu dalje pa nimam mape mozilla, ampak mape local, localrow in roaming

pod local in roaming sta potem mapi mozilla/ firefox, profiles, je katera prava? ker sem zamenjal in ni bilo videti novih zaznamkov, izvozil html, dal nazaj stari profil in sem lahko samo brisal mozillo ker se ni več hotela zagnati..... po ponovni instalaciji sem uvozil zaznamke in seveda nič.

Jaz mislim da ne delam prav
smile-1.gif
ker mi je vse skupaj cela zmešnjava. V končni fazi niti nimam istih map zgleda.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
pod local in roaming sta potem mapi mozilla/ firefox, profiles, je katera prava?

Roaming.

sicer pa sem napisal: %APPDATA%, to je vedno prav.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.601
1.129
113
Titograd
Potem sem prav delal. Potrebno je še bilo spremeniti datoteko profiles.ini .... imeni profila sta bili različni, zato se ni hotela mozilla ponovno zagnati, ko sem popravil tole v beležnici pa imam vse
smile-1.gif
Hvala 100 krat!