Kako najlažje razdelit A4 stran na tri dele

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Na A4 list bi rad printal tri ločene dele (enake). Kako to najlažje nastavim v Word-u? Je možno? Ali pa, da naredim posebej dokument v velikosti 21x9,9cm in bi potem tri te združil v en A4 format za tiskanje.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zavihek Insert > solumns pa izbereš položno orintacijo. Zdaj imaš navpične tri stolpce. Lahko obrneš pisavo v navpično.

Druga opcija je, pa narediš tabelo s tremi vrsticami ter jih po želji velikostno oblikuješ. Ko končaš samo izbereš še, da so črte nevidne.

Tretja opcija je ta, da se igraš z merami posameznega lista, in sicer v Page layout > Custom margins

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Naredi si tabelo od roba do roba 1x3 celice in naredi kot template...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
O tabeli sem že razmišljal, vendar imam v vsebini tabelo in po mojih dosedanjih izkušnjah je to recept za katastrofo oz. veliko izgubo časa in precej kletvic
smile-1.gif
.
Aja, rad bi naredil tako, da imam 3 letake na eni strani. Sem se lotil tega v Wordu, če je v kakšnem drugem programu lažje naredit se priporočam za predlog. Samo fajn je, da je enostaven.

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Kolikor jaz vidim neke avtomatične rešitve ni, vsaj ne pri delitvi pokončnega lista.
Najbližje temu kar rabiš in skoraj najlažje ti bo, če vstaviš tri polja z besedilom. Pri postavitvi (dimenzijah) pa si pomagaš z ravnilom ob strani. Potem pa se še malo poigraš z nastavitvami polja (zakleneš položaj, prelivanje besedila ...), pa je.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Poglej če imaš Publisher inštaliran. Naj bi bil že zraven v office paketu.
To je topšit program, neka mešanca med photoshop in ilustratorjem. Res, da velik bolj okrnjena, ampak še vedno super.
S punco sva obolevala skor vsak dan, ko sma se v wordu matrala bilo kaj drugač nardit, kot samo text napisat.
Ko sem ji pokazal kako se uporablja publisher, me sploh več ne rabi zraven in vse nardi brez pikice jeze:)

Narišeš tekst polje, pol pa not pišeš poljubno in se ti nič ne spreminja tekst v drugem polju, kar je v wordu skor ne mogoče. Pa še tekst polje lahko do piksla natančo postaviš tam kot hočeš. In spet nič ne vpliva če še kako slikco zraven nalepiš;)

Če neb našel tega programa, bi rajš punco naučil delat v photoshopu in llustratorju, kot da se matrama v wordu:)!

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Na A4 list bi rad printal tri ločene dele (enake). Kako to najlažje nastavim v Word-u? Je možno? Ali pa, da naredim posebej dokument v velikosti 21x9,9cm in bi potem tri te združil v en A4 format za tiskanje.

Jaz imam 3/4 dopisov narejenih v Excelu
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Jaz imam 3/4 dopisov narejenih v Excelu
grin1.gif
No go. Slike in tabele so norišnica v Excelu. Sem se malo poigral ''ročno'' v Wordu in za silo je uspelo. Bom pa še Publisher pogledal. Hvala vsem za predloge.