Kako najceneje poslati paket v Hong Kong?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Vem, da se je o paketni dostavi že veliko pisalo. Ampak vseeno imam čisto konkretno vprašanje. Po ceniku od Pošte Slovenije stane pošiljanje paketa do 2kg v Hong Kong čez 30 EUR!!! Totalno nesprejemljivo, ker je vrednost blaga okrog 60 EUR. Ali obstaja kakšna cenejša varianta?
Pa kako lahko potem oni k nam pošljejo za manj kot 20US$?

B81

22. jul 2007
36.999
10.531
113
2 kilski p<aet od tam k nam tudi ne bo manj kot 20 usd...recimo za kabel v škatli iz HK k nam je bila pošnina nekih 8 eur....kabel (adapter za SATA na USB s pretvornikom vred) pa je bil 1,8 USD...lahke pošiljke so ceneje, 2 kg pa ni več lahka pošiljka...če bo ceneje, pošlji v kosih
grin1.gif

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ja saj, od tam je 20 USD, kar je dobih 15 EUR. Iz Slovenije v Hong Kong pa je 38 EUR. Kar občutna razlika.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Po mojih izkušnjah se tisti ceniki ne ujemajo čist. Jaz sem ravno tako rekel da ne bom pošiljal nobene stvari nazaj u HK no pa je enkrat prišlo da sem dobil eno pokvarjeno kamero in sem jo poslal nazaj. Poštnina je bila okoli 15€, čeprav sem prej enako prebral in bil informiran da bi moralo bit okoli 30+ . Poslal sem prioriteno, ker naj bi bila pošiljka kao izsledljiva. No povzetek je bil tak da se je pošiljka na koncu sicer izgubila ampak ker ni bila velika vrednost in ker sem imel potrdilo da sem nekaj poslal v HK v popravilo, sem potem kupil boljšo kamero in jo dobil brez carine ker sem pokazal tisto potrdilo da je to povratna pošiljka. Tako da sem bil na koncu vseeno v plusu.

Skratka. pojdi na pošto in se tam direktno pozanimaj, paket imej kar s seboj pripravljen za odposlati, pa boš videl koliko bo stalo.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ceneje za 2x je iz Avstrije in Madžarske pri nas so lopovi. Iz avstrije(Leibzig) do Shenzen 4kg paket 12 Eur od nas neki do 50 so hotli. No way iz Madžarske Lenti 9.90 preračunano iz 2500 forint-ov upam da se nisem zmotil pri preračunavanju.

Da ne omenjam pisemskih pošiljk ker je še bolj smešna razlika. Pa vse skupaj je track and trace.