Kako naj se rešim sršenov??

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Sezidali so si namreč gnezdo v zaboju od rolete,
Hiša je stara cca 35 let in prav tako rolete, lazijo mi v kišto pr roleti. Je pa tak sistem kište da je v glavnem v prostor, sicer mi v stanovanje ne pridejo, samo pa tud okna ne morem met odprtega.
Kako bi se jih najlaže rešil?
Če bi kupil uni pips k je prav za to a bi jih pokončalo? študiral sem da bi pošprical skoz luknjco kjer je trak za dvigovanje rolet, samo kaj k je na na zunanji strani odprtina za roleto ....

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Najbolje je da si dobiš obleko in očala po možnosti čebelarsko in jih s strupom uničiš

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.906
113
Uporabi katerikoli pips ki ga imas pri roki. Pocakaj na vecer da bojo vsi v gnezdu oz. ze kar noc potem pa vzames pips in spricas v luknjo cim dlje...potem pa gasa noter. Cez par minut bo mir. Kak dan ali dva bodi pozoren se na posameznike ki bojo krozili okoli in jih vneto pipsaj ali s cim potolci.
Se je pa ta golazen neverjetno namnozila...os je za popi...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.127
656
113
efekt sprej maš v merkurju neko akcijo, vsaj bila je par dni nazaj tavlka piksna malo čez 7€, mala piksna pa malo čez 6€.
sem se pa rešil os s tem, res deluje pa še daleč nese nisem rabil lojtre.

emirATes

Pripravnik
9. apr 2012
159
7
18
sprej je res učinkovit, je pa potrebno paziti pri svetlih plastičnih oknih/roletah, ker rad pusti rumene sledi tam kjer se pocedi iz škatle/vodila, če takoj ne počistiš z vlažno krpo. In to večkrat! Ne vem pa, kako deluje na stara lesena okna.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Stvar sem uredil z nekim sprejem proti osam od VAPE. Parkrat sem našprical v škatlo, in ko se se je umirilo sem jim pošprical se vhod, počaku sem kako uro da se je vse umirilo in sm odpru škatlo.
Notr je blo eno fanj domovanje v obliki poročne torte majvečji del je bil cca fi 12 cm, najmanjši pa ene 5cm. Bila so pa 4 nadstropja.
Vse skp sem ščistil in odtranjeno gnezdo zažgal.
Upam da bo neki cajta mir.
Hvala vsem za nasvete!

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Jap, ful dela imajo zato, ker so eni šalabejzerski prostovoljnogasilski supermeni po televiziji pojasnjevali, kako se oni kot poznavalci "opremijo" za delo s sršeni, osami in podobnim. Mal ferbanda okol rokavov, podkapo, pa si zmagal. Potem te ose in sršeni lahko samo še po očeh popikajo, anede... aja... pa skozi podkapo po celi faci.

Idioti prve vrste!!!

disclaimer: gasilec tule, z lastno pametjo. Pri nas je folk dobil navodilo, kaj naj gre kupit v trgovino. En sprej, k šprica 3 do 4 m daleč.
http://www.effect-insekt.si/index.php?stran=katalog%20izdelkov&vrsta=Za%9A%E8ita%20pred%20osami

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Sosed je s fotrom nastavil past za sršene. Preds luknjo v panj je obesil karton z nekim lepilom ala neostik. Sršeni so se prilimali gor, se polepli in počasi drseli po kartonu navzdol (poletje) in se odlepli in padli na tla v škatlo.Nabralo se jih je ene 60 komadov.Sami hakli. Pomojem so jih že hlapi od lepila tak zalimali hahah

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Tole reši probleme na daljavo
cheer.gif
http://www.vape.com/en/schede_prodotto/vespe.html

Nazadnje urejeno:

tatijana

Zelenc'
29. avg 2013
3
0
1
Najbolje s sprejem in, kot je bilo že rečeno, ponoči ali zgodaj zjutraj, ko niso aktivni oz. so še malo otrpli. Drugače pa smo jih mi lovili kar na hruški... V plastično flašo smo zvrtali luknjo, nalili noter sladek sirup za vabo... in na koncu prešteli čez 150 sršenov + nevemkoliko os, ki so se ujeli v plastenko.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18