Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Ok, mala hudička sem uspel odvit. S manjšim kladivom vsakemu dve po glavi in se s celotno težo naslonil na izvijač pa je šlo.
Zdej pa mam eno težavo, montiral sem ploščice in vse privil.
Nalil sem novo tekočino v rezervoar in težava je, ker ne steče tekočina dol. Ročička od zavore je pa stisnjena noter,... če ima kaj veze.
Poišči obročast ključ ki bo odgovarjal odzračevalnem vijaku na čeljusti. Kupi primernoprozorno PVC cev in jo natakni na odzračevalni vijak, spodaj spelji cev v kakšen steklen lonček.
odstrani pokrov posode na ročki, odvij za 1/4-1/2 obrata odzračevalni vijak.
Ko bo dovolj olja v sistemu, bo spodaj začelo teči olje, privij vijak.
Če tekočina ne bo tekla sama od sebe naredi naslednje: stisni ročko, privij vijak, spusti ročko odvij vijak, ponovno stisni ročko, privij vijk, spusti ročko in tako naprej dokler ne priteče olje.
Če bo na koncu ročka pravilno trda, odstrani vse in zapri pokrov za nalivanje, preveri da je dovolj olja po oznakah, ali po navodilih proizvajalca. Olja naj bo do MAX, ker ko se bodo pakne stanjševale bo šlo olje v zavore, v glavnem cilindru ga ne sme zmankati.
Probaj z roko zavrtet kolo, in zabremzat, če se ustavi takoj, lahko poiskusiš s probno vožnjo. Začni počasi in z rezervo, imej v rezervi dovolj metrov da se ustaviš z drugo bremzo. Če bo po parih poiskusih vse OK si pripravljen za vožnjo.