Kako je s prepisom vozila po novem zakonu, od 1.7?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Od 1.7.2011 naj bi bil sprejet nov zakon glede prepisa vozil.
Ve kdo kaj več o tem?
Kupoprodajne pogodbe naj nebi bile več veljavne, saj jih niti ne overovijo.
Mogoče kdo ve, če se lahko naredi prepis vozila še kje drugje, ali samo tam, kjer so tehnični pregledi?
Morata biti pri prepisu nujno kupec in prodajalec hkrati?

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Če hočeš vse takoj uredit morata biti oba prisotna. Sicer verjetno lahko vsak sam. ''Overi'' ti kar tam na tehničnih, cena je 5 EUR (namesto prej 1 EUR na UE), pomembna sprememba je, da se avto odjavi iz prometa, kar pomeni, da prodajalec dobi nazaj cestno takso, kupec pa jo mora potem plačat do veljavnosti tehničnega. In pa ne rabiš več kopije nove zavarovalne police, da dobiš zavarovanje nazaj. Je dovolj odjava.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ne bo držalo.
Pred 14 dnevi delal prepis in kopija zavarovalne police je še vedno potrebna.
Če sta oba skupaj in en prijavlja drugi odjavlja je cena 1€ ,če pa avto prijaviš naslednji dan te pa pride 10€.

Pa še to je novo,da moraš imet veljavno vozniško (če so ti jo naprimer odvzeli) brez nje ne moreš registrirat novega vozila.

Kupoprodajne pogodbe so še vedno veljavne,po novem mora biti na njej tudi EMŠO.
Overjajo jih vsepovsod,če jih pa kje slučajno ne ti pa povedo kam moraš it,da ti jo overijo.(ponavadi to naredi kar avtohiša,v retkih primerih pa te pošljejo v kako drugo avto hišo,jer ti pogodbo overijo)

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Torej, sam sem delal to okrog 10.7. Na zavarovalnico sem zgolj dostavil kopijo prometne, na kateri je bilo napisano odjavljeno iz prometa (ali nekaj takega) in to je bilo to. Dobil keš takoj na roko.
Stroški zame so pa bili 5 EUR za ugotavljanje istovetnosti za oba in pa cca. 10 EUR za odjavo avta iz prometa. Potem kupca nisem več čakal, tako da ne vem kakšni so bili njegovi stroški. Vse je bilo narejeno na isti dan.

PRAKSA.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
nevem zakaj bi naj rabil kopijo police, če je avto odjavljen
confused-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Meni nič več ni jasno... Kupil sem razbit avto. Iz prometa je že odjavljen. Prodajalec mora it zdaj na tehnično bazo "potrdit" podpis, potem mi pošlje kupoprodajno pogodbo in jaz bom z njo avto registriral ko ga bom popravil. Ali kako je zdaj sploh s tem? Da grem jaz zdaj zraven njega na drugi konec slovenije samo za to, da bova oba prisotna na UE je popoln nesmisel...