kako izklopiš reklamne sms-se v tujini

soncnica

Zelenc'
14. sep 2010
8
0
1
Živjo,

mi lahko kdo pove, ali se lahko telefon nastavi tako, da v tujini ne prejemaš sms -ov tipa "Dobrodošli v omrežju..., cene klicov za tujino ..., ki začnejo prihajat ko prideš čez mejo in ti telefon preklopi na tuj signal.
Imam pa Simobil.

Hvala.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
za evrotarifo pokličeš tvojega operaterja, za to kar ti pa pošiljajo hrčki, švajcerji itd pa ne moreš izklopt kr ti pošlje tuji operater... Za EU pa pošlje tvoj operater...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
In kaj te motita ta 2 sporočila katera dobiš...enostavno jih zbrišeš.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če se veliko giblješ/živiš/delaš kje blizu meje, zna bit kar moteče. Vsak dan, večkrat na dan... zna res malo najedat.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
Daš na ročno nastavitev omrežja in ti ne skače k sosedom
smirk-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Če se veliko giblješ/živiš/delaš kje blizu meje, zna bit kar moteče. Vsak dan, večkrat na dan... zna res malo najedat.

To, da pride vsak dan je malo za lase privleceno... SMS dobis po mojih izkusnjah prvic, ko se prijavis v tuje omrezje... in ptoem nekaj casa ne dobivas teh SMSov... tudi ce se vmes prijavljas na druga omrezja in spet nazaj na omrezje, s katerega so ti poslali SMS ... Sedaj koliko dni ti dajo mir, ne vem... to je verjetno odvisno od nastavitev pri operaterju ...

Za EU se recimo da izklopit...

Za Mobitel so navodila tukaj >> http://www.mobitel.si/ceniki/info/nasveti-za-tujino.aspx

20120816-knnq2jac6bruc6bfm1kbjqn92.jpg

Verjetno imajo podobno reseno tudi drugi operaterji (na brzino sem nasel samo obvestilo pri Mobitelu) ... Poklici svojega operaterja in bodo ze povedali kako in kaj ...
smile-1.gif

soncnica

Zelenc'
14. sep 2010
8
0
1
Citat:
Uporabnik asko pravi:
In kaj te motita ta 2 sporočila katera dobiš...enostavno jih zbrišeš.

Moti me, ker mi jih zaračunajo po 0,25 €. Zakaj bi plačevala nekaj, kar sploh nočem prejeti.
evil.gif

karavel

Zelenc'
21. avg 2012
6
0
1
Citat:
Uporabnik soncnica pravi:
Živjo,

mi lahko kdo pove, ali se lahko telefon nastavi tako, da v tujini ne prejemaš sms -ov tipa "Dobrodošli v omrežju..., cene klicov za tujino ..., ki začnejo prihajat ko prideš čez mejo in ti telefon preklopi na tuj signal.
Imam pa Simobil.

Hvala.
običajno se ta sporočila ne zaračunavajo, če pa želiš sklopit ta sporočila pojdi v nastavitve sporočil in umakni kljukico za potrditev pri napisu "SPOROČILA V CELICI" in teh sporočil ne bi smelo več bit.
zmaga.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik karavel pravi:
običajno se ta sporočila ne zaračunavajo, če pa želiš sklopit ta sporočila pojdi v nastavitve sporočil in umakni kljukico za potrditev pri napisu "SPOROČILA V CELICI" in teh sporočil ne bi smelo več bit.
zmaga.gif

To nima nobene zveze s temi SMSi, ki jih dobis ob prijavi v tuje omrezje....

karavel

Zelenc'
21. avg 2012
6
0
1
Od kar sem izklopil sporočila v celici ne dobivam več nobenih sms-ov, pa sem vsak teden pri bratih hrvatih, prej pa sem jih dobival, al nam pa tako srečo???

confused-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nimajo veze s tem. Sporočila v celici je to, ko ti napiše recimo kje se nahajaš na ekranu.

Sporočila ne dobivaš ravno zato, ker si vsak teden na Hrvaškem. Dobil si ga prvič, potem pa nekaj časa ne boš.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

To, da pride vsak dan je malo za lase privleceno... SMS dobis po mojih izkusnjah prvic, ko se prijavis v tuje omrezje... in ptoem nekaj casa ne dobivas teh SMSov... tudi ce se vmes prijavljas na druga omrezja in spet nazaj na omrezje, s katerega so ti poslali SMS ... Sedaj koliko dni ti dajo mir, ne vem... to je verjetno odvisno od nastavitev pri operaterju ...

Za avstrijo to ne drži. Še vedno kadar sem šel čez mejo, sem dobil sporočilo...

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

Po mojih izkušnjah pa zgoraj napisano ne drži. Skoraj vsak dan grem službeno v tujino (večinoma Italija in Avstrija). SMS ponavadi prjemeš vsakič oz največ 1x na dan. Torej če greš vsak dan v tujino, dobiš vsak dan sporočilo. Če pa znotraj istega dne večkrat prečkaš mejo, pa boš sms dobil samo prvič.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
To spet ni res,ko sem bil letos na hrvaškem sem večkrat ročno preklapljal med operaterji iz slo na hr in vsakič ko sem preklopil spet na hr sem dobil novo sporočilo tudi večkrat na dan.