Kako izgnati muhe?

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Čeprav ne živim blizu kakšnih hlevov, imam letošnje poletje v stanovanju ogromno muh. Na oknih nimam vgrajenih komarnikov in jih tudi ne načrtujem, ker so vse tri sobe z izhodom na balkon, tako da nima smisla, saj dejansko balkone tudi uporabljam. Zato me zanima, če se jih da odgnati kako drugače? Včeraj sem kupil RAID, ki bi naj odgnal muhe, in to celo 3 za vsako sobo posebej, muh pa to sploh ni odgnalo. Očitno stran vrženih 25€
frown-1.gif
Kakšna druga ideja?

Nazadnje urejeno:

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Ne bomo tega počeli, ker želimo stene stanovanja imeti še naprej bele...

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Jao te muhe.Jaz živim na vasi, pri nas je tudi OOOOGROMNO muh, pa ne vem kako se jih znebit.
Predlogi dobrodošli.
Aja še nekaj, fasado imamo marelične barve, je res, da ta barva full privablja muhe in ostali mrčes?
Če je to res, bom resno razmislo o menjavi barve na fasadi, samo spet kakšno barvo?
Lp.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Tist trak lepljiv, pa jih par obesi. Je pa res da mal nemarno zgleda s časom.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja pač daj na vsa tri vrata tisti visči komarnik, ki je kot zavesa. Kaka muha bo še prišla noter, vendar upam da čim manj.

Druge variante skoraj ni
rolleyes-1.gif

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
147
13
18
Če nočeš imet umazanih sten si lahko kupiš električni loparček in jih spečeš
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če imajo slučajno boljše polovice navado kake rože imeti na oknih, obstajajo vrste ki mrčesu smrdijo.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik robbus pravi:
Ne bomo tega počeli, ker želimo stene stanovanja imeti še naprej bele...

Če so muhe zgolj na stenah, potem nimaš glih belih.
evil.gif

Mi smo doma imeli, pred davnimi časi, trak, ki je bil navit v posodici (kot za film), si raztegnil ter pritrdil na strop in je bil kar uspešen.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Do neke mere so učinkovite posode "pasti za muhe", ki jih obesiš pod strop na balkon. Narejene so tako, da muhe lahko najdejo pot vanje, ven pa bistveno težje. Privablja jih pa vonj tekočine v pasti, v kateri se potem utopijo, kakšen bandidos naprimer je uporaben.
Kupiš jih lahko za 20 eur v kmetijskih zadrugah, ali pa si oglej naredi sam navodila:
past za muhe

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Dej mal več povej o napravi.
Glede na to, da oddaja zvok, ali ta zvok tudi slišiš? A skos "piska" ali v intervalih?
Zakaj ima uno modro plastiko spredaj?