Kako izdelati vektorsko kopijo

rado7rado

Zelenc'
30. avg 2020
20
7
3
Pozdravljeni.Rad bi si izdelal kopijo avtobusne mesečne vozovnice iz 90 let in se mi pojavi problem ker ne najdem načina kako dobit kvalitetno kopijo napisa/grba zavarovalnice triglav (priložena fotografija odspodaj).Ve mogoče kdo kje bi se jo dalo najti v dobri vektorski kvaliteti ali pa kako iz te priložene fotke dobit nekako uporabno vektorsko fotografijo?
Vsak pameten nasvet bi mi dobrodošel.
Hvala
Lp

Priponke

• fgh.jpg
    fgh.jpg
    174,4 KB · Ogledi: 178

igi

Guru
13. okt 2007
5.600
1.204
113
Celje
Pozdravljeni.Rad bi si izdelal kopijo avtobusne mesečne vozovnice iz 90 let in se mi pojavi problem ker ne najdem načina kako dobit kvalitetno kopijo napisa/grba zavarovalnice triglav (priložena fotografija odspodaj).Ve mogoče kdo kje bi se jo dalo najti v dobri vektorski kvaliteti ali pa kako iz te priložene fotke dobit nekako uporabno vektorsko fotografijo?
Vsak pameten nasvet bi mi dobrodošel.
Hvala
Lp

Vektorsko ni več fotografija... narisati po silhueti bo najlazje...

rado7rado

Zelenc'
30. avg 2020
20
7
3
Vektorsko ni več fotografija... narisati po silhueti bo najlazje...
Hvala za nasvet samo je problem ker mi to ne gre od rok.Kopijo te karte pa delam v illustratorju ker sem ga najbolj vajen.
To pa je še enak kopija na katero sem naletel na spletu

Priponke

• Strani iz 16298754_1998_77_L.jpg
    Strani iz 16298754_1998_77_L.jpg
    27,8 KB · Ogledi: 158

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
hm... kaksen tiskar bi to znal imeti...

kok je star ta logo?

lahko ga pa zrises iz kvalitetnega jpgja...

ce imas pq kaksen umetniski projekt pa mislim, da bi ti ga kar oni sami poslali. si ze poslal kaksen mail?

ce najdes kvaliteten jpg, ti ga pa lahko tud jest zrisem... ni tak problem. fonti so itak klasika, ostalo pa malo klikanja pa je. pol ure dela.

Nazadnje urejeno:

rado7rado

Zelenc'
30. avg 2020
20
7
3
hm... kaksen tiskar bi to znal imeti...

kok je star ta logo?

lahko ga pa zrises iz kvalitetnega jpgja...

ce imas pq kaksen umetniski projekt pa mislim, da bi ti ga kar oni sami poslali. si ze poslal kaksen mail?

ce najdes kvaliteten jpg, ti ga pa lahko tud jest zrisem... ni tak problem. fonti so itak klasika, ostalo pa malo klikanja pa je. pol ure dela.

Iz kerega leta je logo nebi vedel.Ker pa je karta iz leta 1993 predvidevam da je iz istih let.Kvalitetnega jpg-ja nimam.Imam le sken ki pa ni glih sinonim kvalitete.Če bi vedel kje se je to tiskalo bi lahko poskušal vprašat pri tiskarju ampak je verjetnost majhna.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
hja, verjamem ja...

na triglav si ze vprasal?

sej pravim, lahko ti ga zrisem...

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Inkscape ti to naredi za šalo - 1 minuta posla. Morda samo še malo naknadno "popeglaš" vektorje.

Priponke

• triglav.zip
    27,8 KB · Ogledi: 191

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
Ja v inkscape daš samo trace bitmap in si fertik. Pomaga seveda, da imaš v štartu čim večjo sliko...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
hja, za na hitro je to ok, ampak če se gremo resno, tole ni ok... in imaš več dela s popravljanjem vektorjev, kot pa na novo postavit...

če pogledaš tele linije bolj natančno, vidiš, da je vse po svoje... in to se od blizu vse vidi...

Brisi.jpg

• Všeč mi je
Reactions: igi