Kako iz Hrvaške gledati RTVSLO.si v živo?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Pozdrav vsem.

Zanima me, kako bi iz hrvaške (imam internet dostop) gledal oddaje na rtvslo.si v živo? Nekateri prenosi tekem ne dovoljujejo, da gledaš prenos tekem izven Slovenije. Probal sem z Remote Desktop (video full šteka) in VNC Viewer-jem (video tudi šteka, pa še zvoka ni).

Torej, kakšna bi bila najpreprostejša rešitev, da bi iz Hrvaške lahko gledal prenos tekem?

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
nevem, če Siol IO spušča fuzbal..
pogoj je seveda, da imas siol tv doma (ali ti nekdo da kodo)

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
Doma VPN server, v tujini VPN klient. Se povežeš in imaš slovenski IP. Vse ostalo počneš tako kot da bi bil v Sloveniji. Seveda je izkušnja odvisna od tvoje domače linije.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Glede VPN serverja: ali ni to podobno, kot Remote Desktop (v smislu zmogljivosti povezave)? Imam linijo 4/512. Ali to ni dovolj, da preko Remote Desktop gledam "live stream"?

frog55

Fizikalc
23. apr 2010
302
96
28
V predvajalniku izberi nastavitev nizka ločljivost in nato probaj mi smo na Hrvaškem tako gledali nogomet Maribor-Maccabi prek SLO2 na Rtvslo.si

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.886
766
113
www.jernej.org
Ni isto, ker remote desktop ni namenjen prenašanju multimedijskih vsebin... poleg tega se ti pa tam prenaša tudi veliko overheada (slika celotnega namizja, video ni optimalno kodiran, itd.). Pri VPN-ju gredo samo surovi (originalni) podatki preko tunela... izkoristek linije je veliko večji.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Siol IO nima veliko zelo gledanih programov. Najbolj žalostno je ravno to, da nima rtvslo 1 in 2, pop tv in kanal a. Lahko bi imel tudi notri Discovery Channel in Animal Planet. Po pravici povedano ima siol IO čisto brezvezno to zadevo, ker ima same brezvezne programe gor.

Jaz, kot uporabnik, imam to kodo, ampak je žal ne bom dal okrog.

Če imaš kakšnega prijatelja, sorodnika, soseda ipd in ima siol, ga vprašaj, če ti da kodo SiOL IO, če ti jo bo zaupal.

Jaz sem kodo zaupal od moje punce sestri, ki je bila na Finskem za dva tedna in je vsaj to lahko gledala v živo na SiOL IO, pa še to ji je baje zelo štekalo na hipe.

Pred leti sem na partisi ali blinku našel en zanimiv program internetne tv ... in notri so bili pop tv, slo 1, 2 in tv 3 ... in vsi trije programi so delali kot treba.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Pa še, velikokrat obiščem www.rtvslo.si stran, pa velikokrat ob prenosih najdem link, ki ga objavijo ob novici, da lahko šport v živo (velike tekme) gledaš preko MMCja ... nisem še nikoli te povezave uporabil, ampak poglej kdaj, če boš kje našel to povezavo.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.842
462
83
Problem sem rešil s "ChrisTV Online" programom, ki omogoča spremljanje televizijskih kanalov preko interneta. Podpira tudi slovenske kanale (POP TV, SLO1 in 2, in še nekatere). Naložil sem sicer trial verzijo (14 dni), kar mi zadošča za moje potrebe.

Če še bo imel kateri enak problem v tujini, naj poskusi s tem programom.
Ajde, lepo se imejte.