Kako dobro poznate sosede?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Torej, kaj veste o vaših sosedih? Ugotovil sem, da o le-njih sam vem zelo malo, pravzaprav me niti ne zanima, kdo so in kaj so, dokler me pustijo na miru in niso moteči. Imaš pa ljudi, ki vedo o sosedih ama vse od a do ž...so kot živa enciklopedija za celo ulico oziroma bolje rečeno mestno četrt. Kam sodite vi?

Pa ne sedaj razumeti, kot da sem jaz uibr kul, ker se ne menim kaj dosti za sosede...mislim, da je dobro, če človek malo bolje pozna okolje, v katerem živi, ve približno, kaj se dogaja okrog njega.

Eden od sosedov sicer izredno spominja na lovca, ki oprezuje za divjadjo. Stavim, da ve več o meno kot jaz sam.
evil.gif
Se pa vsaj vlomilcev ni za bati kaj dosti...

B81

22. jul 2007
37.857
11.084
113
Poznam vse. Dva sta sorodstvo, tretja je skoraj tak kot sorodstvo, četrti so tudi OK...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Če živi družina na enem mestu že 50-60 let itak, da boš vedu vse od sosedov.

Samo zadnje čase je veliko novih. V 90-ih smo v blok fasali čefurko. Sedaj pa v sosednje bloke pa albance ali nevem kaka golazen hodi.
cry12bpy.gif

Nazadnje uredil moderator:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Sosede v dvojčku poznam dobro, ostale pa tolk, da vem, da so sosedi, nekaj po imenu, kaj dosti več pa ne. To je v okolici LJ, na koroškem sem v bistvu poznal zelo dobro od naselja 100 bajt kakih 15, ostale pa po priimkih.

Pri starih starših so vrstne hiše po 5 v kosu, 10 v ulici, vsi vedo o vsakem vse, je pa res, da že 40 let živijo v isti ulici večinoma isti ljudje in njihovi otroci.

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
dobro , živimo skupaj že več stoletij, samo staroselci, čefurjev , ciganov in podobne golazni ni.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.816
555
113
42
povsod malo
Ehh živjo adijo sistem.
Čakam na katastrofo, da se malo bolje spoznamo
nahrung002.gif

Pa dost je odvisno ali si na vasi al mestu. Že večkrat je bilo, da je kakšen umrl v bloku pa dokler ni totalno smrdelo ni noben sploh vedu, da soseda že mesec ni na spregled; na vasi pa je v parih urah že panika.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Eden od sosedov sicer izredno spominja na lovca, ki oprezuje za divjadjo. Stavim, da ve več o meno kot jaz sam.

Tvoje komunistične/udbovske fobije pa res ne poznajo meja...

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
dobro , živimo skupaj že več stoletij, samo staroselci, čefurjev , ciganov in podobne golazni ni.

Večje golazni kot takih kot si ti ziher ni.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

Saj se vidi, sama žlahta.
tongue-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.121
1.279
113
42
Pri nas so sami komunisti tako da imam lahko vedno odprta vrata in okna saj jim lahko zaupam!

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
ni da bi razlagal, trenutno najbližja sorodstvena vez v celi vasi je priženjena nečakinja . Nismo incestniki kot je navada v vaših koncih ....
evil.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Zanimiva tema!
O sosedih v naši ulici vem dovolj, da ob pozdravu in krajšem klepetu ne bleknem kakšne neumnosti, je pa to pa daleč od tega, da bi vedel veliko.
Preden nam je 'Najboljši sosed' uničil majhno trgovinico v soseski, pa je 'naša' tam dobila vse informacije, tako, kakor se to dobi na vasi. Sedaj gredo informacije med sosedi bolj po kapljicah, le najnujnejše (rojstvo, bolezen, rubež, smrt)
Mnenja pa sem, da je sosedska odtujenost, ki je značilnost novih 'čebelnjakov' (spalnih naselij in mega blokov) lahko za stanovalce prej breme, kakor korist. Človek je v svojem bistvu le družabno bitje, ne?

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
V gosteje naseljenem naselju, se ljudje vedno manj poznajo, manj je hiš po vasi, bolj se poznajo. Ena hiša tu, druga čez 200m tam, tretja čez 300m tam ... pa človeka poznaš od a do ž .. skoraj ...

Živa enciklopedija pa so ti dedeki pa babice ... ko imajo cajt s tabo rajtati, ti cel "življenjepis" opišejo od kogar hočeš.

Tisti, ki ste po mestih doma, koliko svojih sosedov poznate? Upam staviti da ene 3 (stanovanja), ostalo pa samo imena ali pa priimke.

V podeželju pa se družiš skoraj vsak dan v poletnem času s sosedi ali s kolegi, pa slišiš in doživiš marsikaj, tako da je nemogoče, da veliko ne bi vedel o njih. Jasno je pa eno - vsi so isti - tako šimfajo, da bi nekateri rabili vazelin, da bi jim jezik podmazal, da bi jim bolje letel.
wink-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Ja itak tete na vasi imajo o sosedih za povedat matr kot wikipedia
evil.gif
da bi pa pod svojim pragom pometla, ne, to pa ne....klasika a ne?

Lp.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Mah, o sosedih vem bore malo....vem pa, da cela soseska ve prevec o meni....firbci pac. Nacin zivljenja....

Podobne teme