Kako dobit pošto, če so se zatipkali pri naslovu?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Npr. čakaš en paket iz tujine. Ker ne poznajo šumnikov, jim je program avtomatsko pomešal pravilen naslov na katerega je potrebno dostaviti.

Namesto črke Š sta črki AI. Zdaj dvomim, da bodo vedeli pri nas za katero ulico se gre... Kako lahko poskrbim, da pride zadeva do mene? Trenutno je na poti, naročil pa sem na 1000 Ljubljana.

Dostavlja TNT, vendar v Sloveniji zadevo prevzame Pošta Slovenije.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Če je kraj pravilno napisan, po moje ne bo problema. Lokalni poštar bo že vedel, kam dostaviti. Če ni ravno nov, večinoma že na pamet pozna naslove in priimke v svojem rajonu. Jaz sem že dobil pošto, kjer sta bili ulica in hišna številka povsem narobe napisani.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
... dvomim, da nebi vedeli katera ulica je, razen če imaš 7 šjev v naslovu

sem dobil na dom že pošiljko, ki je zgledala kot egipčanski hieroglifi, ko jim je namesto šumnikov vrglo neke kocke in kvadratke...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja to je pa prvo pravilo, da, če naročaš v tujini ne uporabljaš šumnikov, ko vpisuješ naslov za dostavo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Najemnik sem...poštar dvomim, da povezuje moj priimek in naslov. Če bi bila vas ja...je pa Ljubljana.
smile-1.gif

Naročil sem na splošno cifro pošte 1000 (to mislim, da je pri bavarcu izpostava)...moja pošta je najbližje v Mostah.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Najemnik sem...poštar dvomim, da povezuje moj priimek in naslov. Če bi bila vas ja...je pa Ljubljana.
smile-1.gif

Naročil sem na splošno cifro pošte 1000 (to mislim, da je pri bavarcu izpostava)...moja pošta je najbližje v Mostah.

ja jaz govorim za ljubljano...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Pejt na glavno in povej kaka je situacija imej s sabo vse papirje... mogoče se te usmilijo in zabeležijo, da bodo dobili čudni naslov in naj ga dostavijo tebi.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Pejt na glavno in povej kaka je situacija imej s sabo vse papirje... mogoče se te usmilijo in zabeležijo, da bodo dobili čudni naslov in naj ga dostavijo tebi.
Ah, dej nehi no! Ne ga hecat! Misliš, da je to tako enostavno!? Nima kam hodit, doma naj lepo čaka, če bo pismo dobil. Saj če se bo dalo razbrati ulico in seveda hišno številko, sploh ni panike, pogoj pa je, da je na nabiralniku in zvoncu jasno napisan ime ime in priimek! Aja, kater ap je res glavna
shocked-1.gif
hudiča naj ima sabo!?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Glavna pošta je v mestnem logu.

lp
Kakor se vzame..... Glavna pošta je na Čopovi ulici, tam je vodstvo pošte in v glavnem vsa administracija, v mestnem logu pa je poštno-logistični center in le majhna pošta...
Pa ni treba nikamor hodit, ne na Čopovo in ne v mestni log, ker je škoda poti...

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Maš tracking number? Če ja, potem lepo pokliči na TNT in bojo oni dalje ukrepali. Meni niso nikoli komplicirali, če sem hotel dostavo na drug naslov. Sem jih poklical, sporočil tracking number in povedal, da sem nekaj dni dosegljiv na drugi lokaciji. Najbrž tudi v tvojem primeru ne bodo komplicirali, če jim razložiš situacijo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Problem je ker TNT Post dostavi samo do Slovenije. Po sloveniji pa Pošta Slovenije.

Sem klical na TNT Slovenije in je rekla ni problema..., potem pa ko je videla, da gre za TNT post, je rekla da se s tem potem Pošta Slovenije ubada.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Sem ugotovil zakaj nisem opazil napake. V naročilu izdelka je bilo napisano "Š" v trackingu od TNT Post pa je napisano "AI".

Upam, da je kaka standardna napaka in vedno AI pomeni Š.
grin1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Alialenska cesta 8, Ljubljana - Alialka

Če imaš kak tak naslov, zna biti kar kriza.
grin1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.743
6.511
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Npr. čakaš en paket iz tujine. Ker ne poznajo šumnikov, jim je program avtomatsko pomešal pravilen naslov na katerega je potrebno dostaviti.
Ponavadi je na TNT paketu zapisana tudi telefonska številka prejemnika? Je pri tebi niso zahtevali?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.435
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem jo zapisal, ko sem se registriral na spletno stran, kjer sem kupil izdelek. Na trackingu od TNT Post pa je ne vidim.

Drugače TNT Post razvozi do Slovenije..., po Sloveniji pa naša Pošta. Naši pa dvomim, da kličejo.

---------------------
Ja Šišenska bi bla res fail.
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Meni je v zadnjem delu naslova posiljatelj kar po svoje preimenoval, pa ni nobenih šumnikov,ampak pošta je vseeno prišla.