Kako dobit IP PCja vsakih nekaj ur

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Na eni mašini je dinamični IP in bi rabil, da mi vsakih 26 ur pošlje nov IP. Se da to kako uredit?
Načeloma bi tudi lahko prazen mail poslal, pa potem iz headerja ven ip dobim. A se dan thunderbirda nastavit, da vsakih X ur pošlje mail?

Hvala

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ugibam, da zelis to na Windowsih. Na drugih sistemih je to trivialno, orodja pa pridejo prilozena tudi najbolj oskubljenemu namiznemu sistemu (ifconfig, malo grepanja, mail).

Za Windowse pride ipconfig (ki izpise naslov) zraven, ce ga zelis obdelati, potrebujes grep, ki se najde v kaksnem paketu unixovskih orodij (zastonj) in "SMTP command line mailer for Windows", primerek katerega (spet zastonj) sem ti poiskal, ker domnevam, da tega ne bi znal sam, ce moras tako vprasanje postaviti na forumu.

Vse skupaj spravi v en batch file, katerega porini v Scheduler, pa bo delala zadeva tako, kot so opisal.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Krasno...dela kot urca
smile-1.gif
Lepa hvala

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
problem z dydns je, da nimam dostopa do routerja.

naredil sem po zgornjih navodilih in z wget iz whatismyip.com potegnil ip in ga shranil v datoteko, potem pa ta file poslal z blat. vse skupaj dal v batch skripto in schedule nastavil na 26 ur. delalo iz prve. ce kdo rabi lahko spakiram komplet programov in skripto.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Če imaš dostop do kakega hostinga s PHP in MySQL, se da precej preprosto urediti. Na računalniku daš v cron na vsakih 26h obisk zunanjega spletnega naslova, kjer s php skripto pobereš IP in ga vržeš v bazo.

v skripto daš nekaj takega
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
mysql_query("INSERT INTO `ipseznam` (`id`, `ip`, `cas`) VALUES ('$i', '$ip', NOW())");

in potem imaš v bazi lep, urejen seznam naslovov za celotno obdobje. Ki ga lahko kadarkoli gledaš od koderkoli - direktno iz baze ali s preprosto skripto, ki prebere podatke iz baze.

@Radirko
ipconfig mu verjetno izpiše lokalni naslov (dhcp), če ima router vmes. Namesto grep ukaza pa lahko uporabiš find v winsih (npr. ipconfig | find /i "ipv4").