Kako dobiš gliste?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Zanima me kako pri človeku pride do glist v črevesju? Recimo če poješ kako muho, mušico in kaj podobnega "letajočega" je možno dobit? Ker vsakič ko kako muho pojem grem šnopc čez ruknit. Jih to pobije? Kako nasploh dobiš gliste? Moraš jajčeca pojest v kakem starem mesu pojest al kako?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Eden okužen si z nohtom rit popraska (danko) in potem se tisto znajde v tvojih ustih.
smirk-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kaj pa če kako muho, mušico, ali kako drugo letajočo stvar požreš? Sem ravno zadnjič čistil neko septično jamo pa se je vsulo ven enih takih črnih mušic, oz. podobno mušicam samo malo debelejše, pa mi je ena šla v nos, sem takoj 2x borovničke čez vrgel.
grin1.gif
Pač tudi na biciklu ti gre svašta v usta. Torej me samo zanima ali moraš prav jajčeca pojest v kakem starem mesu/stari hrani ali lahko fašeš tudi če muho/mušico/whatever poješ?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Ja kako pa dobiš to? To me najbolj zanima. Če poješ kako muho/mušico/drugo letajočo stvar jih lahko fašeš?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Je kdo ki ve če se prek "leteče živalce" lahko dobi gliste? Oz. kako se sploh dobi gliste razen če ješ tujo kako ali če nekje primeš za kaj okuženega in daš prst v usta? Je še kaka varijanta?

jello

Guru
22. sep 2008
10.263
3.901
113
Od mušič boš prej zanosil kot dobil gliste. Torej, ne. Z mušicami se ne dobi glist. Mulci so jih včasih fasali v kakšnem peskovniku, vsaj meni so vedno grozili s tem, čeprav jih nisem imel nikoli.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Kako to misliš vedno in povsod? Primeš za voziček v shopping centru pa greš s prstom v usta pa je? Torej pravite da razne tele muhe, mušice in ostale letajoče zadevice ne prenašajo tega (verjetno ne nosijo jajčec s seboj)? Moraš verjetno prav jajčeca nekje pokasirat?
Pa šnops jih verjetno pobije? Če recimo se kaj takega zgodi da nisi ziher, pa če rukneš 2x borovničke čez, verjetno pocrka vse skupaj?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Pomoje jih je že fasal.... in je sedaj v fazi zanikanja, da je požrl nekaj kar si je drug z rit zdrgnil
hysterical-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Tudi ti vsak dan ješ fekalije verjemi....no vsaj če si zobe pereš in imaš krtačko v istem prostoru kot WC...
grims-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Nimam, ker se skos bojim, da jo bo foter mojo vzel
smirk-1.gif