Kako do ležečega policaja?

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Torej cestne ovire. Naša ulica je dolga cca. 300 m in čist ravna, tako da je razumljivo, da jo marsikeri [censored]ček zamenja za pisto in posledično razvije zavidljivo hitrost. Problem pa je, da je na tej ulici kakih 15 otrok, ki jih [censored]čki ne znajo dodat v enačbo in je samo vprašanje časa, kdaj bo v enačbi tudi kri.

Kako torej do ležečega policaja - na koga se obrnit, kakšni so pogoji, itd.?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Občina. Kakšen oddelek za komunalno ureditev ali kaj takega.
Mislim, da moraš zbrat nevemkoliko podpisov zadevajočih krajanov pa ti jih pridejo našraufat.

lp

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Pošlji mail na občino. Meni so še vedno odgovorili ko sem kaj spraševal.

Ali pa pokliči na policijo pa naj kdaj nastavijo radar.

Drugače pa-pa poznaš te dirkače? Če je odgovor da potem samo:
10.gif

Razen če imajo +120 kil.
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
na koncu jih boste pa dol strgali :D..v blizini so postavili dva, vsi srečni prvi teden, potem pa se je zacelo, vsak avto ki ni ravno terenec, počoa s podnom LOOOOL ...folk nori.

catwoman

Pripravnik
3. sep 2007
115
0
16
..: LJ :..
če ležeči policaj ne deluje, se še vedno da probat s cono 30. pa parkrat policaje na konc ulce, pa je. pr nas se je obnesl.

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Policaja plačam iz lastnega žepa, če je treba, rabim samo dovoljenje. Sem pisal na občino, pa bom poročal o uspehu. Radar po moje ni rešitev, ker policaji slejkoprej 'pozabijo' na določene lokacije in dirke so spet tu, ležeči policaj pa je trajna rešitev.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Umetne šikane?

Manj nelagodja povzročijo pri "stanovalcih".
Dnevno se furat preko teh ležečih, ti ponavadi načne psiho. Ponavadi isti stanovalci ki zaprosijo za policaje, kasneje tudi zaprosijo za njihovo odstranitev.
Poleg tega bo zelenica ob strani policajev kmalu postala blatni dol.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Policaja plačam iz lastnega žepa, če je treba, rabim samo dovoljenje. Sem pisal na občino, pa bom poročal o uspehu. Radar po moje ni rešitev, ker policaji slejkoprej 'pozabijo' na določene lokacije in dirke so spet tu, ležeči policaj pa je trajna rešitev.
Ja, javi, ker sem se ravno mislil ukvarjat z enakim problemom.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
ja boljsa resitev,

al pa ob cesti postavijo dva stara avtomobila, ki jih ni skoda, pa naj potem dirkajo skoz.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
So nekateri pač kreteni. Se ne zavedajo posledic takšne vožnje. Dokler ni povožen otrok je vredu. Pri nas v ulici je bila samo ena [censored]čina. Problem je bil rešen hitro in kvalitetno
10.gif
Od takrat je vožnja veliko počnasnejša. Bolje ,da ga malo spajtlaš ,kot da povozi kakšnega otroka.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
na koncu jih boste pa dol strgali :D..v blizini so postavili dva, vsi srečni prvi teden, potem pa se je zacelo, vsak avto ki ni ravno terenec, počoa s podnom LOOOOL ...folk nori.

ja, to je pa problem, ker se mi zdi da dejansko z zakonom ni točne definicije ležečega policaja in posledično imamo tako na cestah grbince, ki jih lahko brez problema prevoziš s 70km/h in gore, čez katere ne smeš peljat hitreje kot 25-30km/h. v obeh primerih pa je omejitev 50km/h. sej ležeči policaji so dost ok rešitev za umirjanje prometa vendar z malce boljšo definicijo dimenzij... treba bo postorit še kaj v tej smeri.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
so še bolj smešne ko naredijo ležečega, ta vlkega, pa ga ene tri dni ne označijo. folk je skakal ko kobilice...ko je bila tema in dez, ko vidiš en SHIT
smile-1.gif
blo smešno za opazovalce to pa tudi vse.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Umetne šikane?

Manj nelagodja povzročijo pri "stanovalcih".
Dnevno se furat preko teh ležečih, ti ponavadi načne psiho. Ponavadi isti stanovalci ki zaprosijo za policaje, kasneje tudi zaprosijo za njihovo odstranitev.
Poleg tega bo zelenica ob strani policajev kmalu postala blatni dol.

velik boljša rešiten in še podvozje netrpi

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Nekoč sem bral neko raziskavo, ki je ugotovila, da ožja je cesta, počasnejša je vožnja, tu je nekaj logike.
Pa naj naredijo lepo pločnike z obeh stran in cesto ozko.
Pa bodo pešci imeli kje hodit, brzina se bo zmanjšala, stroškov pa ne bo - pločnike je treba tako ali tako naredit.

Ležeči policaji se mi zdijo skrajna in začasna možnost. Ker škodi skoraj vsem. Če imajo tam kamioni kako redno ruto, se bo pa še bližnjim sosedom mešalo od hrupa. No, če ni druge, je pač tudi to vredu.

lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

ja, to je pa problem, ker se mi zdi da dejansko z zakonom ni točne definicije ležečega policaja in posledično imamo tako na cestah grbince, ki jih lahko brez problema prevoziš s 70km/h in gore, čez katere ne smeš peljat hitreje kot 25-30km/h. v obeh primerih pa je omejitev 50km/h. sej ležeči policaji so dost ok rešitev za umirjanje prometa vendar z malce boljšo definicijo dimenzij... treba bo postorit še kaj v tej smeri.
Za ležeče policaje obstajajo točni predpisi, samo da se jih velinoma izvajalci ne držijo.
Šikane so boljša rešitev. In to ozke, da je prostora za samo 1 avto ...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Nekoč sem bral neko raziskavo, ki je ugotovila, da ožja je cesta, počasnejša je vožnja, tu je nekaj logike.
Pa naj naredijo lepo pločnike z obeh stran in cesto ozko.
Pa bodo pešci imeli kje hodit, brzina se bo zmanjšala, stroškov pa ne bo - pločnike je treba tako ali tako naredit.

Ležeči policaji se mi zdijo skrajna in začasna možnost. Ker škodi skoraj vsem. Če imajo tam kamioni kako redno ruto, se bo pa še bližnjim sosedom mešalo od hrupa. No, če ni druge, je pač tudi to vredu.

lp

V Veliki Britaniji pravijo, za vsak čevelj širša cesta pomeni 3 milje/h višjo hitrost oz. po domače, za vsake 30 cm 5 km/h več.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.270
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Za ležeče policaje obstajajo točni predpisi, samo da se jih velinoma izvajalci ne držijo.
Šikane so boljša rešitev. In to ozke, da je prostora za samo 1 avto ...

kar se šikan tiče, se s tem čist strinjam... glede ležečih pa... res nisem vedel, da je že vse točno določeno in kako je pol možno, da prihaja do takšnih razlik in da se nobenmu ne da ukvarjat s tem, da bi kdo odgovarjal za te razne umetnije? sej po cestah in čez ležeče se vozijo vsi, od policajev do inšpektorjev, sodnikov... wtf? bi kkšna prijava kaj pomagala?