Kako do delnic?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Torej kako do nekih delnic, ki so na borzi? Najlazji postopek s cimmanj letanja okol in urejanja papirologije. Bi morda par listicev kupil za hude case!
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Priporoca kdo kaksno bajto? Nisem nic gledal, ce so kaksni stroski, provizije etc.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jaz imam GBD (jih mas v Ljubljani tudi), prevzem njihov online sistem (udobno). Zadovoljen.

LP,
PIC

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Jaz imam GBD (jih mas v Ljubljani tudi), prevzem njihov online sistem (udobno). Zadovoljen.

LP,
PIC

Kakšni so pa stroški z njhovim online sistemom? Oz. kakšni so vsi stroški pri odprtja računa in nakupu delnic.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
zdej ne vem, a ne najdeš njihove spletne strani ( www.gbd.si kjer vse piše) al gre za kej druzga. če je prvo, pol mej dnar raj na banki.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Tudi jaz bi priporočil GBD Online. Dokaj nizki stroški. Še rajši pa E-trade (papirologijo urediš v GBD) in imaš na razpolago malo morje svetovnih delnic in ostalih finančnih inštrumenotv s katerimi lahko trguješ (provizije so pa od 6 EUR dalje).

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
zdej ne vem, a ne najdeš njihove spletne strani ( www.gbd.si kjer vse piše) al gre za kej druzga. če je prvo, pol mej dnar raj na banki.

Hvala za link. Res si zelo prijazen. Ampak ponavadi bolj prisegam na informacije iz prve roke kot jih je navedel Axi.
zmaga.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Sem nekoč počekiral skor vse BPH-je pa načeloma ni nekih razlik, gledano generalno. Nekateri imajo ceneje za višje zneske, drugi za nižje...odvisno s kolkim denarjem misliš operirat. Bodi še pozoren na minimaln obseg posla ki ga omogočajo (recimo da morš posamezno delnico kupit za vsaj 3000 eur)

Seveda pa če se boš s tvarmi ukvarjal bolj aktivno pa poseži po online platformah (Ilirika-on-svet od Ilirike, Tradeport od Poteze in na tone tujih...)

lp

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
bolj točnih informacij iz prve roke okrog tarif na gbd ne boš dobil nikjer drugje, kot pa na strani gbd. axi je že druga roka. že zato, ker ne veš, kašen promet dela. provizija se lohka oblikuje tud glede na promet...nisi tud nič napisal, a te zanima slo borza al tujina in če slednja,keri trgi. na spletni strani BPHjev pa vse točno in lepo piše.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Ravno ovohujem...če zvem v ponedeljkovem telefonskem klicu kaj novega sporočim....+ je to da nudijo t.i. margin account kjer lahko kupuješ tudi z izposojenimi sredstvi...

lp

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
No, zgleda kr kul...še posebaj sedaj ko so pri Tradeportu in Iliriki uvedli tak bedn način proviziranja (centi na delnico, kar skoraj onemogoča nakupa trgovanje z cenejšimi delnicami). Kakšno lato bo veljal promocijski cenik (0,15% za nakupa na ameriških borzah) za katere pa ni možnosti real time cen (20 minutni zamik). V živo imajo cene za razne evropske borze...shortanje ni možno, je pa možen nakup na margin (posojilo).

lp