Kako do datotek na drugem pc-ju?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Do pc-ja A (na drugem koncu "sveta") v načinu remote desktop dostopam preko teamviewerja in je vse ok.

Sedaj pa bi rad s tega pc-ja prenesel večjo količino podatkov na pc B. Tukaj pa teamviewer počepne, oz, vrjetno je težava v free licenci.

Fajn bi bilo kaj s čim manj inštalacije, da si lahko še s frendi in znanci tko sheramo fajle.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce gre samo obcasno za kaksno manjo stvar, potem Skype dela ravno to, le gobcati ne smes vmes, ker se grozno upocasni (tipkas pa lahko).

Sicer ga pa ni cez resitve, ki so narejene s tem namenom (npr. FTP streznik), le z varnostjo znajo biti tezave, ce so kolegi bolj racunalnisko nepismeni.

Se ena alternativa je pa VPN bolj zahtevna za nastaviti na zacetku), potem lahko naredite normalne Windows share. Jaz bi sel v to, ce stalno kaj prenasate, v drugo opcijo, ce samo obcasno, a je to vec stvari ali pa so to vecje stvari, in v prvo, ce je samo obcasno in so to manjse stvari.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Seveda, ce so odprti ustrezni porti. Pazi, da bos uporabil SFTP (SSH spodaj), tako da je promet kodiran, sicer ima dostop do gesla (in potem do vsebine) vsak, ki lahko opazuje tvoj promet, ce pa se geslo izberes tako, da je enako kot ga imas npr. za kaksen Paypal, jim pa sploh pade sekira v med ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Za sharanje večjih datotek (1GB+) vedno uporabim torrent.

Simple, easy, fast.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Simple, easy, fast.
Vau, tako očitno, pa se vseeno ne bi spomnil.
shocked-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Simple, easy, fast.

tell me more
wink-1.gif

dropbox mi ni vredu, ker se najprej nekam uploada, pol pa še downloadat na moj pc. Jst bi rad direkt.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Morda sem malo hecno napisal.
redface-1.gif

Ampak dosti ljudi ne pomisli na to, ko morajo preko interneta med dvema računalnikoma prenašati podatke. Torrente vedno asociirajo z one-to-many sharingom, čeprav je zelo enostavno tudi kopirat one-to-one.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Enako kot narediš vsak drug torrent.

Slediš tutorialu:

http://torrentfreak.com/how-to-create-a-torrent/

Na koncu pa dobljeno .torrent datoteko pošlješ na drug računalnik in tam poženeš.

Včasih je potrebno malo počakati, da se trackerji osvežijo, fino pa je izbrat takega, ki deluje b.p. Jaz sem do sedaj vedno uporabljal Public Bit Torrent ( http://tracker.publicbt.com:80/announce ).

To je to. Easy as pie. Nobenih uploadov, rapidshare-ov in podobnih komplikacij. Peer to peer, kot v dobrih starih časih na mIRC-u.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ta korak s trackerji mi ni jasn.

Na pc-ju A naredim torrent fajl, ga pošljem in poženem na pc-ju B. Kaj pa ima sedaj tukaj veze tracker, kako pošljem fajl na tracker? Sorrčy za morda neumno vprašanje;)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Malo se mi je zatipkalo. Kot v dobrih starih časih na IRC-u! Drugače pa verjamem, da mIRC še vedno deluje, samo bolj vprašljiva je uporabnost ;-).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Tracker v bistvu niti ni potreben. Dovolj je le vklopljen DHT - edino malo dlje traja da se peeri najdejo med seboj.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hmm... kaj pa če je samo en seed (kot je primer v tej temi). Koliko časa to potem traja?

Drugače pa super info, hvala!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je tracker, pol je isto.
In če se ne motim, si ravno ti omenil public trackerje, ki jih lahko komot uporabiš.