Kak doma spečt čevape?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za kosilo moram spečt čevape, ampak pri milem bogu mi ni pri 10 stopinjah zunaj za pečt
tongue-1.gif


Torej kak jih spečt v bajti? V ponvi na olju sem jih že pekel, ampak so bli ful mastni potem. Jih naj dam v pekač in v pečico? Pečem v ponvi brez olja?
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.680
113
Teflon.....2-3 kaplje olja tolk da se ne primejo dokler olja vn ne spustijo....simpl as that
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Telfon in BREZ olja, pravi čevap spusti toliko maščobe, da bo na koncu cela ponev masti.

Sicer pa pametno je upoštevat "roštilj" tehniko in zapeči čevape na polno (max. ogenj/plata) da ne izgubijo sočnosti. Se pa pripravi pri takem prijemu na "čiščenje" kuhinje.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.680
113
Sej olje odliješ vn iz friteze...sej ne ješ iz une posode direkt vn
smile-1.gif
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Obstojajo tudi pokrovi za na teflon
tongue-1.gif

Ja pa ne moreš čevapov pokritih peč ... temu se potem reče kuhanje!
evil.gif
Tudi tista "mrežica" za peko takih stvari ni dobra.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.680
113
Ma....ne pretiravi z nasvetom Utiševalca.....ne rabš na full pečt....jaz jih nikol ne pa so lih tko sočni...pa še šprica nč....

Je pa problem če kupš že narjene ker jih delajo premal debele in pol so res boby palčke....jaz vedno maso kupm pa jih sam po svoji merci
grin1.gif
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.680
113
Fora čevapčiča je da je debel....da ko ga spečeš ma zuni mallll skorjice not je pa sočen...

Če delaš oz kupš pa une tenke narejene....pol jih pa zažgeš in maš Boby palčke k hrustajo
cry12bpy.gif
:

Združ 2 skp ...al pa 1ga pa pol skp pa bodo tapravi...pa upam da niso iz Mečkatorja...k tm so pa sam sol...brez okusa
bonk.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kar sem nazadnje probal, so mi bili najboljši od AVE (ne vem, kaj je to, radgonska mesarija mogoče?).

Sicer pa ni panike jih pokrit (delno seveda), še vedno se bodo lepo spekli. Raje malenkost manj zapečen, kot pa cela kuhinja mastna kot na kakem tekmovanju.
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo, mi jih je uspelo spečt z minimalno škode okoli šporheta. Samo niso bili avstrijski ampak naši (ne vem več katera mesarija) in so bili slani ko hudič...
tongue-1.gif
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.680
113
to je bv......raj drugič uzem maso.pa sam začini po svoje...al pa pjt do kakga lokalnega mesarja...bo mal dražje ampak tud boljše
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jah kaj te morem če mati prinese čevape k bajti in reče: jutri pečeš za celo familijo
rolleyes-1.gif
Itak grem drugače k lokalnemu mesarju, ki ima narejeno maso in so čevapi ko v bosni.