Kaj želijo od mene?

axeton

Fizikalc
28. feb 2011
320
118
43
1.jpg
[/URL][/img]
2.jpg
[/URL][/img]

Sprašujejo me o prometni nesreči, ki se je pripetila že, kar nekaj časa nazaj. Udeležen sem bil, kot sopotnik ter z rešilcem odpeljan, na urgenco, kjer so ugotovili, da mi ni nič. zanimame, zakaj se to gre, predvidevam, da hočejo stroške zaračunati vozniku mogoče? Kaj naj napišem? Zakaj sprašujejo mene za te podatke?

Pametni

Pripravnik
2. maj 2016
144
17
18
Iščejo možnost povračila stroškov. Npr. pri prometni nesreči ima lastnik vozila slkenjeno AO zavarovanje, ki krije škodo do tretjih oseb (tudi sopotnikov). V tem primeru bodo poskusili dobiti stroške tvojega zdravljenja povrnjene od zavarovalnice AO zavarovanja povzročitelja.

Podobno bo v primeru poškodbe pri organizirani športni aktivnosti - organizatorji imajo zavarovano odgovornost. Prav tako organizatorji prireditve.

Nate to ne vpliva, ampak podatke moraš posredovati.

@SJTV1: Seveda imajo osnovo, to piše v prvem stavku 79. člena.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Imaš verjetno prav, sem verjetno narobe bral (meni se je bralo v smislu fizične osebe kot delodajalca, torej s.p. za zapolsenim).
No ja, kot spotnik, ki so ga peljali v bolničnico bi jim jaz jaz na 99% tistega zgoraj napisal, da ne vem več. Datum in ime že, za vrok seveda sopotnik ne ve, povročitelja ne ve, za policijo ne ve, za postopke ne ve, za zavarovalnico verjetno tudi ne, čene ve za povzročitelja (razen, če je dobil kako odškodnino, a ne verjammem, ker je napisal, da mu nil ni bilo) ... Itd ...
Take stvari naj kar sami rešijo s policijo in zavarovalniškim združenjem.