Kaj vse potrebuješ, da postaneš uvoznik

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Namreč zanimam se za uvoz določene gostinske opreme (točenje sokov, toplih napitkov, piva) in me zanima kaj potrebujem, da postanem uvoznik, če sem seveda že dogovorjen s podjetjem glede zastopništva oz. da sem uvoznih njihovih aparatov. Zanimajo me predvsem zakonske zahteve in ureditve (pogoji, zagotavljanje servisa,.....). Kje bi to lahko si bolj natančno prebral.

Prav tako me zanima, če pozna kdo kako je z aparati v gostilnah, barih,.... . na primer za točenje pive, ga morajo gostinci sami kupit ali jim ga da Union oz. Laško ali kateri koli drugi pivovar.

Skratka zanima me vse o uvozu aparatov za gostilne ter kako gostinci te aparate dobijo, jih morajo kupit, najamejo, dobijo v posodo,...?

Če ima kdo kakršne koli informacije, bi mu bil zelo hvaležen.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.344
7.060
113
Servis mora biti zagotovljen in rezervni deli, mislim da 5 let, ali pa 7. Če ni v SLO pooblaščenega serviserja, mora sam uvoznik zagotovit vse potrebno.

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
da ne odpiram nove teme. ali lahko s.p. uvaža iz tretjih držav brez kake posebne klasifikacije dejavnosti?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.344
7.060
113
Seveda.

razen, če se gre za kakšne produkte, ki potrebujejo dodatna dovoljenja, zdravila, etc..

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.621
3.987
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Servis mora biti zagotovljen in rezervni deli, mislim da 5 let, ali pa 7. Če ni v SLO pooblaščenega serviserja, mora sam uvoznik zagotovit vse potrebno.
Btw. tole z zagotovljenim servisom ni obvezno, če izdelke menjaš. Obstaja sedaj že kar nekaj firm, ki so ugotovile, da je zagotavljanje servisov (oz. servisiranja) višji strošek kot menjava izdelkov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.344
7.060
113
Je obvezno. Ker zraven izdelka, ki ga prodajaš, moraš dati garancijski list, kjer mora biti, med drugim, napisano tudi kdo je servis in če servisa ni, moraš napisat da si sam servis.

Torej napisano ja, če pa v resnici menjaš izdelek za novega, pa je potem le dogovor s stranko, ampak verjetno ne bo nihče kompliciral glede tega
wink-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.621
3.987
113
Bi moral vprašat več podrobnosti ampak vem za nekoga, ki je ki je kratek čas uvažal določene izdelke pa je imel s tujim dobaviteljem pogodbo da namesto vzpostavitve verige servisov oz. servisirana v tujini pošljejo nekaj % več izdelkov (glede na statistiko kvarjenja), nek drug znanec pa je imel pred nekaj leti že domenjen skoraj enak dil za uvoz druge stvari drugega dobavitelja ampak nerealiziran. Menda je cena izdelave nekaterih (tudi večjih) izdelkov tako nizka (ne pa tudi prodajna cena) da bi bilo kakršno koli servisiranje povsem brezveze (da ne govorimo o izobraževanju servisov pri novih modelih itd.)

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.621
3.987
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vsekakor, kakšne usb ključke pa RAM module se itak kr menja
wink-1.gif
Tuki je šlo za izdelek s maloprodajno prodajno ceno ~450€+ pa ceno za lokalne predstavnike <100€