Kaj uporabljate razvijalci za iOS/android?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Tukaj mislim predvsem na hardware. Torej imate maca (kakšnega) za iOS? Navaden PC za android aplikacije?

Kakšne specifikacije?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Karkoli bo OK. Tudi 5 let star laptop. Razvoj aplikacij/iger sploh ni zahteven. Je navadno pisanje besedila (kode), za poganjanje pa ga itak ni čez fizično napravo. Pa tudi z emulatorji ni problemov. CPU na PCju je itak par velikostnih redov zmogljivejši od tistega na telefonu.

Za iOS je zaželeno imeti nekega Mac-a. Z raznimi virtualkami so namreč sami problemi, saj zadeva nikoli ne dela enako dobro.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Saj predvsem za maca me zanima, ker foter se loteva zdaj iOS okolja in gledam kaj bi mu prišlo v poštev. Vseeno bo verjetno kar 27 maca novega vzel, ker se rabljeni ne prodajajo toliko ceneje kolikor so slabši, velik monitor pa mu koristi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Pa misli ob enem menjati še računalnik? Ker sicer je 27" iMac overkill. Drugače pa je najcenejša opcija Mac mini.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Za enkrat ima en star HP 17" laptop na katerem je vse do zdaj delal, zdaj pa si želi malo večjega monitorja, čeprav nekako se bojim da je malo razvajen od laptopa, ker je lahko delal povsod, od kavča do postelje, zdaj bo pa na stolu prikovan.

Ne rabi pa met več potem winsov, ker mu jaz z lahkoto dam gor virtualko na paralelse, ki bo po mojem bistveno boljše delovala kot virtualka OSX na Winsih.

Matr da si me spomnil na mac minije, sem čisto spregledal. Mislim da bo kar to, ker je super izbira. Osnovni Mac mini bo overkill za programiranje naslednjih 5 let sigurno, če ne kar 10 (če razmišljam pač o tem, kam se bo premaknil OSX in iOS, pa da bo računalnik še vse podpiral), pa pride trenutno 620 eurov (pa -20% ker je na firmo) pa za 200 eurov dobiš super velik monitor, pa 100 še zraven za tipkovnico in trackpad ali pa magic mouse in si prišel vsaj 600 ceneje skozi.