Kaj storiti, če vas napade pes?

punchara

Pripravnik
20. jul 2007
55
0
6
Torej naslov teme že pove, kakšno je moje vprašanje. Pač se mirno sprehajaš po cesti, ko te kar naenkrat napade pes oz. steče za teboj in te ne spusti nikamor več. Kaj storiš v takem primeru. Pri sebi nimaš ničesar in nikogar ni zraven. Samo ti in pes, ki nate renči.

To se je danes meni zgodilo, ko sem šla peš po cesti. Sicer me ni napadel ampak je stekel za menoj ko sem šla že mimo njega in grozno lajal in renčal. Jaz sem na cesti obstala, roke dala ob telo in stala. Ko sem hotela narediti korak naprej je spet začel lajat oz. renčat. Stala sem na cesti toliko časa, dokler ni prišel lastnik iz hiše (hiša skoraj na cesti) in ga odpeljal. Še prej pa rekel, da mi njegov kuža ne bo nič naredil . Ja, my ass ja. Jst pa verjamem v smrkce in gargamela
wink-1.gif
.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
pes se boji cloveka, jaz vedno skocim nasproti in rencim nazaj. je pa tezko to narediti malce vecjim mrcinam ampak se bojijo ravnotako.. civave in ostale podgane pa samo brcnes dobro. gobcek je najbolj obcutljiv del, ce ga uspes zadeti pade vsaka mrcina, sticne rep med noge in adijo...
smirk-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Najboljši recept je, da te ne sme bit strah, ker se potem pes ne bo počutil nadrejenega, praksa pa je žal nekaj čisto drugega.

Drugače pa tako kot si sama naredila - stojiš pri miru in upaš, da bo prišel kdo mimo in te rešil. Lahko se tudi dereš na psa, nikakor pa ne mahaš z rokami.

Če pa se ti res kdaj zgodi, da te napade, pa mu nastavi roko (pričakuj, da bo skočil proti vratu) - boljše, da te ugrizne v njo kot v trebuh ali vrat. Ponavadi potem pes drži za roko in ga lahko probaš zbost v oči, brcnit v mednožje... Ne pa ga otrest iz roke, ker bo ugriznil potem kam drugam, ko imaš že ranjeno roko boš samodejno nastavila drugo, potem pa imaš dve ranjeni
tongue-1.gif

Če je kakšen majhen kuža te bo ugriznil v nogo, potem pa spet ravnaš enako - v oči (ali pa udarec po glavi s kakim kamnom) ali mednožje.

Še slika kako pes napade: http://upload.wikimedia.org/wi..._dog_attack.JPG

punchara

Pripravnik
20. jul 2007
55
0
6
Hrbta mu nisem obračala. Ko sem šla mimo njega sem šla normalno mimo, kot da ga pač ni. se mi je pa že takoj zdel malce sumljiv, ko sem ga videla. zato sem se potem, ko sem že bila mimo njega obrnila nazaj. Takrat je pa že tekel za mano in se nato postavil pred mano. Ne vem, kaj bi naredil, če se jaz v tistem trenutku ne bi obrnila. Se pa še zdaj kar tresem.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.538
1.241
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
pes se boji cloveka, jaz vedno skocim nasproti in rencim nazaj. je pa tezko to narediti malce vecjim mrcinam ampak se bojijo ravnotako.. civave in ostale podgane pa samo brcnes dobro. gobcek je najbolj obcutljiv del, ce ga uspes zadeti pade vsaka mrcina, sticne rep med noge in adijo...
smirk-1.gif

točno tako kot si rekel...
če ga zadaneš v smrček si zmagal!
za več kot 95% primerov pa je dovolj da zarenčiš na njega ter tudi stopiš proti njemu

že sprobano
smile-1.gif

samo potem mu ne hrbta obračat

punchara

Pripravnik
20. jul 2007
55
0
6
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Najboljši recept je, da te ne sme bit strah, ker se potem pes ne bo počutil nadrejenega, praksa pa je žal nekaj čisto drugega.
Ja, najprej sem se že delala in šla mimo, potem je bilo pa nekaj drugega
frown-1.gif

Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če pa se ti res kdaj zgodi, da te napade, pa mu nastavi roko (pričakuj, da bo skočil proti vratu) - boljše, da te ugrizne v njo kot v trebuh ali vrat. Ponavadi potem pes drži za roko in ga lahko probaš zbost v oči, brcnit v mednožje... Ne pa ga otrest iz roke, ker bo ugriznil potem kam drugam, ko imaš že ranjeno roko boš samodejno nastavila drugo, potem pa imaš dve ranjeni
tongue-1.gif

Še slika kako pes napade: http://upload.wikimedia.org/wi..._dog_attack.JPG

Ja, jaz sem se najbolj bala, da me bo fajn v nogo ugriznil, roke sem itak mela pokrčene in čisto ob telesu. Da bi me kam drugam lahko ugriznil mi še na misel ni prišlo. Da bi ga s kamnom udarla, ni bilo mogoče (asfaltirana cesta). Bi pa po vsej verjetnosti naredila točno tako, kot si rekel, naj se ne naredi
crazy1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Osebno bi lastnika prijavil policiji, če se ti resnično da (in če lahko dokažeš) pa seveda ne bi ušla tožba.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Vsekkaor pa lahko kličeš policijo, pes ni bil na povodcu in je bil brez nadzora lastnika. Lahko pa tudi lastniku mirno poveš, da če samo še enkrat vidiš cucka spuščenega...

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik punchara pravi:
Še prej pa rekel, da mi njegov kuža ne bo nič naredil . Ja, my ass ja. Jst pa verjamem v smrkce in gargamela
wink-1.gif
.

...pa kaj ni zakona, ki bi te k u r c e vdaril konkretno po žepu...saj ne bo nič naredil - tipično - saj ko kaj naredi je itak prepozno...
...pištole mi ne dajo, psa pa ma lahko vsak k u r e c ...

uf-1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
še največji problem je to, da agresivnega psa ponavadi usmrtijo, lastnik pa lahko mirno nabavi novega ...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Take stvari tako sovražim. Greš tečt in ljudje sprehajajo svoje pse in priteče do tebe in začne lajat in skakt po tebi. Lastnik pa govori da ne bo nič naredil in da je priden bla bla bla. Enkrat se bom res spozabil in pritegnil psa nekam, potem pa še lastnika dal na povodec in bo tekel za mano. Sicer pa, takšen kot pes, takšen je tudi lastnik.
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
če pesskače nate, ga mirno trešči kolikor močno le moreš...tudi jaz imam dovolj teh cuckov, ki revskajo okoli...

punchara

Pripravnik
20. jul 2007
55
0
6
V tožbo in kakršne koli povezave s policaji se mi resnično ne da it. Drugače pa mislim, da celo obstaja zakon, da bi morali biti psi na povodcu in pod nadzorom lastnika ampak nisem 100%.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
če pesskače nate, ga mirno trešči kolikor močno le moreš...tudi jaz imam dovolj teh cuckov, ki revskajo okoli...

Ja seveda... In, ko ga lastnik toži in policaji priprejo lahko mirno reče, da mu je stieber dovolil?

on: kar se je zgodilo punčari bi bilo treba prijaviti policiji - brez tožb in podobnih komplikacij. Le prijava in obrazložitev dogodka. Ker, če se slučajno ponovi in prejšnjih prijav ni bo zgledalo kot, da se je zgodilo prvič.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

tudi sam imam tega dovolj
smirk-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Praksa je vedno drugačna od teorije. Psi so kot vsa druga bitja lahko zelo nepredvidljivi, tako da ti lahko tudi najbolj zanesljivi nasvet v določenem primeru pač ne bo pomagal.

Eno o osnovnih pravil, če ne celo prvo, je NE PODCENJUJ NIKOGAR.
Drugo pravilo, ki sledi iz prvega, ŽIVAL IMEJ VES ČAS POZORNO NA OČEH, še posebeh, ko se ta nahaja v tvoji bližini.
In tako dalje ...

Ne vem, če za pse velja podobno, kot za divje živali, najbrž ja, vendar upoštevaj tudi - če ga gledaš neposredno v oči, to dejansko pomeni slabšanje situacije, ker gre praktično za grožnjo psu. Verjetno je že vsak v življenju videl npr. kakšen pasji ali tudi mačji ravs, kjer nasprotniki večino časa "škilijo" malce postrani ... Seveda to še ne pomeni, da moraš biti pasiven, če je neka mrcina napadalno razpoložena in se ne spoka stran kar tako (sploh če imaš v tem primeru pri roki kakšno primerno zaščito, magari če improviziraš - samo da narediš "vtis" nanjo ...). Glede kazanja hrbta napadalcu - to je vsebovano že v drugem pravilu zgoraj. Sam sem 6. maja lani naredil ravno takšno napako.
smirk-1.gif
Naprej je pa še kakšna posebna zgodbica ...

Sam bi zelo verjetno v tvojem primeru o dogodku obvestil policijo. Saj itak vemo, da bi velika večina lastnikov psov (tistih brez nagobčnikov) za miroljubnost svojih ljubljenčkov dala roko v ogenj ... No, jaz po lanskem dogodku s seboj skoraj vedno nosim sprej s solzivcem.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
tudi sam imam tega dovolj
smirk-1.gif

Če pes tebe ne napade in ga kar ubiješ... si pač zver, ki jo je za pobiti. Še prej pa stožiti za stroške psa. Nekateri znajo biti dokazljivo zelo dragi.

Glede gledanja v oči. Če si prestrašen se psa nikakor ne sme gledati v oči, ker pes to vidi. Tako kot se mnogih nedominantnih, plahih psov ne sme pogledati v oči, ker se takoj prestrašijo in gre za njihovo socializacijo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Priprli da ga bodo?
hysterical-1.gif
Zakaj le, pes je skočil nanj/nanjo, ni bil na povodcu, nima nagobčnika, pač je žrtev mislila, da gre za pasji napad in ga je treščila v samoobrambi. Državljan ni dolžan poznati morebitne govorice telesa psa...