Kaj se da še dobrega s paličnim mešalnikom narest?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Za RD sem dobil med drugim en super duper palični mešalnik. Kako se ga da še uporabit?

Delal sem:
- špinačo - božanska rata! Kaj se da še s špinačo delat, razen pire krompir pa meso?
- smoothi-je - super, samo domišljije teba mal met. Kak dober recept?
- zmiksal zelenjavno juho (nisem jaz kuhal) - kak dober recept?
- zmiksal led za cuba libre
grin1.gif

....

Kaj še?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ja, to je pa odlično darilo za mladega moškega
evil.gif

Pri raznih namazih so neomejene možnosti ... ribji, zelenjavni, ipd. če ostane kej piščanca od kosila, zmešaš z zelenjavo , smetano ipd. pa maš dobr zajtrk, malico ....

banane, kosmiči, med, proteini, jogurt ... za zajtrk ... ful zdrav obrok pa še ni ga težko zaužit, ker se ljudem ponavadi zgodaj ne da žvečit.

lp

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
malcom na svojem sem slabo leto, palični mešalnik pa res ni bil finančna prioriteta, sploh ker si ne bi kupil tistih cheap za 30 eur. Je pa uporabno.

hvala bitch, danes bo tunin namaz. dobra ideja tisto z ostanki hrane.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz imam palični, ki ima dodatne posode...pa je hkrati mikser.

Recept za kremno špinačno juho?

Kaj pa kak recept za sladoled? Al kar smoothie zmrznem?
grin1.gif

Tunin namaz ni izpadel spet ful dober. Iz Mercatorja je boljši.

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Recept za zelenjavno juho: če skuhaš zelenjavo (sama prakticiram večinoma bučke, brokoli, cvetača) skupaj z 1-2 krompirja (k bučkam paše še kak korenček) s paličnim mešalnikom dobiš super kremno juhico.

Pazit moraš edino, da ne daš preveč vode (idealno je da je kak cm manj od vsebine), na koncu dodaš kislo smetano po okusu in voila odlična zelenjavna kremna juha
smile-1.gif

Edit: sladoled pa naredim tako, da sadje s paličnim zmiksam s sladko smetano za stepanje in počim v zmrzovalnik.

Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Še boljša zelenjavna juha pa je , če zelenjave sploh ne kuhaš-
Preprosto nareži surovo zelenjavo ( razen krompitrja- tega skuhaj - dal bo tudi gostoto juhci) in prelij z vrelo vodo. Voila, začini in dober tek.
Banane, jabolka , korenček.....brumm, brummm.....dodaš vanilijev sladkor, malo cimeta (ščep) in zaliješ z jogurtom...in spet brum, brum...In smoothie je pripravljen...

Sladoled...vzameš borovnice ki so zamrznjene, posladkaš in zalieš z mlekom...ne veliko mleka...tako po občutku...zaverglaš zadevo ...in poslatica pripravljena...Lahko tudi z svežimi...v tem primeru potrebuješ led..

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Jaz vem še za eno zanimivo alternativno uporabo paličnega mešalnika, samo mislim, da nismo na pravem podforumu za take razlage...
grin1.gif

Nazadnje uredil moderator: