Kaj s sosedom, ki sredi poletja kuri

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Kratko in jedrnato, kot je že v naslovu - kaj narediti s tem človekom oz. ali obstaja kakšna "pravna" zaščita ali omejitev na to temo (in policija ipd.)? Gre za to, da en "pacient" takorekoč sredi poletja vsak dan proti koncu dneva "malo zakuri". Seveda ravno takrat, ko večina normalnega folka naokrog lahko odpre okna, da se hiše malo preluftajo, se pokadi iz njegovega dimnika - in če je veter "napačen", kar je skorajda pravilo, se ponavadi vse usmradi.
bonk.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Poanta je v tem, da vsi ostali okrog ne morejo preluftafi/ohladiti svojih bajt, ne da bi usmradili vse!
Kakor vem, je bilo enkrat veliko debate na to temo, menda v "nekaterih" EU drzavah obstajajo omejitve na to temo, mene pa je zanimalo oz. me zanima, ce pri nas to ze obstaja ali pa je se vedno vse "po domace".

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.786
934
113
tu in tam
človk božji, pa nimajo vsi dnarja ali pa bojlerjev na strujo, da vam ne bi smrdeli..a si kakšen fancy priseljenec v tisti kraj, a?

pojdi malo na dolensko, pa boš videl, kaj se pravi kurjenje smeti in itak kablov iz smeri več vrednih cigotov...o temu ti bo pa mahony bol malo povedal, saj še ni bil v cig.naselju
grims-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.148
3.190
113
Kaj bi lahko šele jaz rekel ko mi vsak teden zlije 10000 litrov gnojevke okol hiše samo da se oblaki pokažejo. Ko hočeš v zemljo zakopat cevi za toplotno črpalko te pa ganjajo da neboš podtalnice onesnaževal
bonk.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.619
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
človk božji, pa nimajo vsi dnarja ali pa bojlerjev na strujo, da vam ne bi smrdeli..a si kakšen fancy priseljenec v tisti kraj, a?

pojdi malo na dolensko, pa boš videl, kaj se pravi kurjenje smeti in itak kablov iz smeri več vrednih cigotov...o temu ti bo pa mahony bol malo povedal, saj še ni bil v cig.naselju
grims-1.gif

Nisi me še povabil na obisk k sebi domov. Kako naj bi potem vedel?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.786
934
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:

grims-1.gif

Nisi me še povabil na obisk k sebi domov. Kako naj bi potem vedel?

dobra stari
grin1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Poanta je v tem, da vsi ostali okrog ne morejo preluftafi/ohladiti svojih bajt, ne da bi usmradili vse!
Kakor vem, je bilo enkrat veliko debate na to temo, menda v "nekaterih" EU drzavah obstajajo omejitve na to temo, mene pa je zanimalo oz. me zanima, ce pri nas to ze obstaja ali pa je se vedno vse "po domace".

mr IGI, klima gerat, in to je to..hladiš, palzmiraš, ionihziraš..vse pri zaprtih oknih. mi je žal, da mam okna..bi lahko imel samo steklene stene

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.786
934
113
tu in tam
Ali pa proti Golniku-kao pluča gorenjske...kozlam, ko se peljem skozi tiste usrane vasi
bonk.gif

aja pa enkrat na jagi-stopim ponoči na en kupček za koruzno njivo-sem se odpeljal enih 10 m v bližnji graben-po dreku praktično
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
neki ap prizna gatoviæu

da je bila v 80-tih (upam,d a sem zadel elta), demokracija kto danes in bi se vsak lahko vtaknil v vse, bi unga...trobca..ujel že pri drugem kurjenju

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.842
-9
38
Ljubljana
Hmm, kam bi ga pa prijavil, to je tko, kot če bi ti sosed na vrtu kadil travo in bi k tebi čez okno nosilo. Kako to smrdi v zaprtih prostorih ti je jasno. Samo kaj moreš??