Citat:
Uporabnik mcn pravi:
tako jaz razmišljam, saj lahko najprej konzole vgradim, potem fasada, kasneje pa terasa.
@ Oriolus: zakaj?
Namenoma citiram.Citat:
Uporabnik mcn pravi:
Torej,
je potrebno narediti prvo zunanjo teraso (v bistvu samostoječi balkon , najbrž Fe ali Al konstrukcija) in potem izolacijo hiše (stiropor)?
pravijo mi da je tako pravilno, jaz pa ne vidim logike zakaj....
Lahko kdo razloži?
To bo pri meni tudi problem, ravno čakam mojstra, ki mi bo delal fasado, da malo preštudirava zadevo. Spredaj imam stopnišče prekrito s Trimo kritino prislonjeno na steno hiše, za hišo pa zimski vrt z lego skoraj prislonjeno na fasado. Najbrž bo treba rezati kritino ali pa kritino s stopnišča odstraniti, ker bo drugače nastal toplotni most.Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
tako jaz razmišljam, saj lahko najprej konzole vgradim, potem fasada, kasneje pa terasa.
@ Oriolus: zakaj?
Ker imam sedaj fasado potegnjeno preko in pod streho, kar se je že izkazalo za velik problem. Želel sem menjati Trimo pločevino strehe, pa je to brez velikih poškodb fasade skoraj nemogoče narediti.
Vsaj zame, delam namreč sam, verjetno bi kakšen mojster to reševal z manj truda.
LP
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Namenoma citiram.
Če bo samostoječi (na štirih stebrih ali več) potem naredi najprej fasado, potem teraso (oziroma daj na mesto stika terase s objektom toliko izolaciej kot jo bo na fasadi. .)
z nobenimi sidri ne veži terase na objekt. (zakaj pa bi, če je samostoječa) Na stiku se naredi neka "dilatacija" in fertik.
Sem pa jaz nosilce za tendo, sončne kolektorje potegnil "ven iz fasade" pred izdelavo fasado.
Ampak nobena od teh zadev ni samostoječa. Kolektorji so na dveh stebrih (namesto na štirih), tenda je pa itak konzola. ( in nimam nekaj na "pamet" fiksirat preko 16 cm eps) da mi na glavo pade ko jo bom razpotegnil (kaj šele da bi malo vetra bilo)
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Iz cesa in kako bos pa naredu samostojeco teraso?
Jest tudi studiram v tej smeri da se ne dotika hise je pa cisto zraven in nekak nebi rabil dovoljenja z kao nek nadstresek. Spodaj bi pa lahko naredu neke vrste spa, ampak to so ze naslednje sanje.