Kaj pomeni ta gesta?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Pest z iztegnjenima mezincem in kazalcem. Izgleda, kot da bi hotel senco zajčka na steno projicirat. Neki rockerji, reperji al pa ena druga subkultura se s tem identificira.

lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Če to pokažeš italjanu bo zastopu da je rogonja....pač porivaš mu ženo
grin1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ne ne...

je za metal znak, sam ga uporabljajo tud druge sub kulture - ker si ne morejo spomnit svojega.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ne ne...

je za metal znak, sam ga uporabljajo tud druge sub kulture - ker si ne morejo spomnit svojega.

Veš kaj, ne heavy metal, ne ti, ne tvoja "kultura" še niso obstajali, ko je ta gesta imela vso svojo polno veljavo. Prav metalci se torej ne morejo spomniti svojega!

kajn

Guru
5. okt 2007
2.843
1.686
113
Iskajoč brata
Kukr jest poznam ta znak;

Pomeni enga mitološkega (ne vem tocn katera vera) boga spolnosti. Kao ta znak ponazarja jelena, ponazarja rogove, kar pa pomeni da si odličen v spolnosti. Na tistega ki kažes to, je ful ploden.

Se mi zdi, da sem prebral to teorijo v knjigi o Laibach-u, ker uporablja rogove na drogu od mikrofona.

Je pa res da so tu povzel metalci, sam pa ne vem kej to za njih pomen.

Nazadnje urejeno:

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Ste pa hecni vsi skupaj...

Ta znak so metalci prekopiral od tele gospe:

evil.gif

Se še spomnete, kako je ta dva prsta zavrtela pred ušesi, ko je slišala klic na pomoč...

Na prvem delu slikce se vidi ta "pozdrav". Žal večje fotke v tej pozi ne najdem...
grin1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
a se še komu zdi bedasto, da take geste kaže odrasel človek +20 let? (al p kakršnekol druge, ala rap scena pa kaj jaz vem kaj še obstaja)

lp

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
a se še komu zdi bedasto, da take geste kaže odrasel človek +20 let? (al p kakršnekol druge, ala rap scena pa kaj jaz vem kaj še obstaja)
A tale tud spada sem?
grin1.gif

istockphoto_430062_middle_finger.jpg

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ne, tale pa včasih prav pride.
To je pa sporočilo oz. navodilo nekomu. Uno z rožički je pa samo informacija o sebi. Koga briga, kdo ti je roge nataknil???

lp

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ne, tale pa včasih prav pride.
To je pa sporočilo oz. navodilo nekomu. Uno z rožički je pa samo informacija o sebi. Koga briga, kdo ti je roge nataknil???

lp

V praksi ni informacija o sebi ampak v rock subkulturi prej neke vrste pozdrav. Kazanje tega simbola na koncertih in podobno pomeni odobravanje, navdušenje, itd. Je pa tudi res, kar je rekel Ronnie James Dio, da je ta znak nekako izgubil na pomenu, ko se je začel uporabljat na koncertih Britney Spears
wink-1.gif

Raperji uporabljajo pa večinoma razne W-side/E-side simbole ampak jih nekateri zamešajo s tem "sign of the horns".

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:

lp

pozdrav.gif