Kaj pa na to rečete?

pikovit

Pripravnik
3. feb 2008
402
2
16
53
kamnik
http://www.slovenskenovice.si/clanek/141419
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Članek je enostranski in zavajajoč. To ne velja samo za rome temveč tudi za druge naše državljane, ki ne želijo ali ne morejo delati.

B81

22. jul 2007
38.167
11.287
113
Jaz ne razumem sploh. Ne plačujejo elektrike, vode, ostalih stroškov, pa kako je mogoče, da jim ne odklopijo?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.382
179
63
38
Glih včeraj je bil na Preverjeno prispevek o zavodu za zaposlovanje. No in je pokazalo eno žensko, ki je že 12 let (!) na zavodu! Pa ni bla nč črna v glavo.
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.698
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Jaz ne razumem sploh. Ne plačujejo elektrike, vode, ostalih stroškov, pa kako je mogoče, da jim ne odklopijo?

ni povsod tako. ponekod jim obcina zalozi za elektriko in vodo, potem pa jim odvedejo direktno od socialne podpore. Ponekod je tudi tako, da vecji delez denarja dobi lokalna stacuna, oni pa potem lahko kupujejo iz tega "racuna", kupiti pa ne morejo alkohola in cigaret.

Je pa kar nekaj pristnih slovencev ki enako zivijo na racun drzave, samo d aza njih ne ves ker ne delajo toliko neumnosti kot cigoti

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com

Če jim že nemoremo vzet socjalne, bi pa naredil tako; dobite socialno, ampak vsak dan pa sta oba starša na zavodu,
pometata okolico, urejata okolico, gredo v park smeti pobirat, pleskat ograjo pri občini. Če te en dan ni, pade socialna za
20%.

Zakaj pa ne? Tako bi bilo prav, lepo naj delajo za socialno podporo. Kdor noče delat, je nemore dobit.
Delo pa se skoz najde, makar bi pomagala s tem država večjim državnim firmam, recimo prišli bi delat za telekom jarke kopat,
na snago na ločevanje odpadkov, skratka kar delo bi jim zrihtal.

Nevem zakaj se negremo tega...

Sedaj pa dobijo socialno, foter še malo pomuti po okolici s kovinami, v nedeljo na bolšaku, sigurno vidijo preko jurja evrov mesečno,
stric pa je delal 35 let v livarni, pa ma danes 400 penzije.

Če bi rad socialno, pridi delat družbeno koristna dela, dokler si ne najdeš službe. Me zanima kok bi jih prišlo, oz. ostalo.

Kaka snaga, surovina, livarne, te vlke državne firme, to bi jih prec ponucali za raznorazna dela, ki bi bila za njih ničen strošek.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Je pa kar nekaj pristnih slovencev ki enako zivijo na racun drzave, samo d aza njih ne ves ker ne delajo toliko neumnosti kot cigoti

Itak da so, ampak se podmuknejo in zanje nihče neve. Primer z okolice, ko se vozijo naokoli z A4 S-line (05/06), oba na socialni,
trije froci, majo pa lastniško stanovanje ki ga kao rentajo od njegovih staršev, on pa okoli muti z mobiteli ipd. tehnično robo, ona
pa čuva froce še celemu bloku, sem ziher da mesečno vidijo preko 1,5k.

Sicer nisem prepričan, ampak grem stavit, da nista poročena in ona hlini mati samohranilko, froce v vrtec za žabe, pol pa drugim čuva...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Glih včeraj je bil na Preverjeno prispevek o zavodu za zaposlovanje. No in je pokazalo eno žensko, ki je že 12 let (!) na zavodu! Pa ni bla nč črna v glavo.
wink-1.gif

Pa tudi v teh 12 letih ni pokasirala toliko socialne, kot jo pokasira črna familija v enem letu.

LP

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

ni povsod tako. ponekod jim obcina zalozi za elektriko in vodo, potem pa jim odvedejo direktno od socialne podpore. Ponekod je tudi tako, da vecji delez denarja dobi lokalna stacuna, oni pa potem lahko kupujejo iz tega "racuna", kupiti pa ne morejo alkohola in cigaret.

To velja za naše.

BTW:kaj naredi policija, če kdo prijavi nelegalen priklop na elektriko?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.509
7.698
113
Prvo more to nekdo ugotovit. in to ni policija ampak običajno elektro podjetje. Pol pa povedo kok je blo ukradenega in glede na višino škode se zadeva preganja lai kot tatvina ali pa velika tatvina. Če je manj kot 500 EUR pol gre za tatvino majhne vrednosti in mora oškodovanec podat predlog za pregon.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
1.) Slovenske Novice

2.) "za katere pa mora vsak mesec garati več kot 40.000 zaposlenih."
Ja, ful se gara v Sloveniji. Smo na špici produktivnosti... (to tak mimogrede)

3.) "saj država stimulira nedelo. Bolj se jim splača biti na socialni, saj lahko potem delajo in nabirajo staro železje"
Kaj zdaj delajo ali ne delajo?
smile-1.gif

4.) "Plačali bi 750 evrov, pa nihče ni želel delati. Poklical sem enega Roma in mu povedal za program, pa mi je priznal, da ni pripravljen delati, saj bi njegova žena lahko izgubila socialno pomoč"
Po tej strani ima prav (Rom in avtor članka).
Zakaj delati 160 ur na mesec več, če je rezultat v denarju enak?
Toliko matematike še Romi obvladajo...
tongue-1.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Zgrešena politika in nepravilno izdajanje transferjev, žal so Romi tudi ogroženi, revščina, nobenih dohodkov in zato tako visoka pomoč, toda kot že omenjeno, če bo šel mož ali žena delat se bo soc.pomoč znižala in ravno v tem je težava, za nedelo.

Moj predlog bi bil, če nekdo odkloni delo se mu sorazmerno zmanjša soc.pomoč, ne ukinja, ampak zmanjša, če delo sprejme dobi manjšo pomoč + plača.
Na koncu je isto po dobljeni pomoči.