...in kaj imajo zato, da stoji doma in zbuja zavist sosedov: s katerimi avtomobili prevozijo v Nemčiji največ km (brez službenih vozil)
S katerim itak večino kilometrov narediš privat ...Lool.
Gor je itak ogromno službenih vozil in itak ne boš s privat vozom delal km, če imaš plačan službeni voz.
ha, ha. Dacia šesta
Moj komentar je bil dobronameren. Jest to vem. To je avto za uporabo ne za božat, zato se pa dost vozijoGlej, dosti se vozim po Italiji, tam je Dacia Duster avto ljudi nižjega srednjega razreda. Ogromno jih je povsod. Zgleda da tudi v Nemčiji, pa okoli... Pa kaj... Pač dela... In, ne, ga nimam...
to so nemške fafe za fizične osebe, ki so zelo ugodno pod pogojem, da narediš malo kmjev na leto. Mislim da si dobil A35 AMG za 200 do 300€ na mesec ob pogoju da ti doma stoji...In to je to. Ostalo pa sluzbeni avti za kmje delat. Ali pa stara jajca. kljub temu je standard enkrat višji, tako da se tudi to pozna pri plehu. Mercedes (in verjetno tudi drugi) ima zdaj na voljo Flexperience, kjer od 800 do 2000€ na mesec imaš letno na voljo 12 različnih modelov mercedesov (novih) odvisno od paketa.
Mercedes me Flexperience
Mit den neuen Abos von Mercedes-Benz sind Sie so flexibel unterwegs, wie es Ihr Leben erfordert. Ohne Kompromisse und mit der Freiheit, jederzeit wechseln zu können.flexperience.com
za nadpovprečnega Nemca zelo simple. Za Slovenca pa niti ne.
Duster je točno to za kar je namenjen. Bolj terenski kot večina suv, pa cenejši. Tam okol beljaka, celovca vsak ta drugi avto je duster. Pač tam se ljudje bavijo z gozdarstvom turizmom, jaga, vikendi po tistih hribih. Ni jodllar nor da bo po vukojebini karavank neki kodiaq al oa Q5 za 60k vničval. Tam nstopi duster. Mamo pa v slo malo nizki standard pa moramo take avte za prvega vozit.
Jaz sem ga lansko leto vzel za drugi družinski avto, 4x4 z Elegance (najboljšo) opremo in ni mi žal.Pri nas v posavju je teh ignisov ko bi jih naklel. Od najcenejših za 9 k brez 4x4, do unih za 15 z 4x4 in ful opremo.
Si ga morda kaj sprobal v kakšnih hribih kjer je bilo kaj snega? Zanima me kako se zadeva obnese v mokrem snegu glede na to, da je avto lažji od prejšnjega modela, ima pa malo širše gume. Za prejšnji model ignisa vem, da je kar zgledno šel v hrib.Jaz sem ga lansko leto vzel za drugi družinski avto, 4x4 z Elegance (najboljšo) opremo in ni mi žal.