Kaj naredit s tem prstom?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Včeraj je prišlo do neljubega dogodka, usekal sem se s štilom od sekire in za nagrado sem dobil tole na sliki. Zdaj pa mene zanima, kaj naj storim, da se bo čimbolje izšlo? Zatečen je kar fajn, na drugi strani je črno, a čm dat malo na led in prešpikat da kaj krvi ven steče, ali naj raje vse skup pustim pri miru?
1049599-pauc.JPG

Priponke

• 1049599-pauc.JPG
    1049599-pauc.JPG
    48,8 KB · Ogledi: 1.131

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
al pa če greš zdravniku, pa ti dejansko sterilno to prepiči, da neboš potem imel še dodatnega gnojnega vnetja...

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
No sem ga res prevrtal s svederčkom, samo kaj več kot par kapljic ni prišlo ven...
rolleyes-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.595
113
ko se je to zgodilo meni mi je doc ze kar na kraju to prepicil in po 10 dneh razen luknjice ni bilo sledu o poskodbi... Noht ni sel dol, nic ni blo crno.... Da nisi ti to malo prepozno prevrtal

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Imaš dve opciji:

- prepičiš sam
- prepičimo mi

evil.gif

Neuradno gre prva stvar super s sponko za papir (dobro razkuženo seveda). Uradno pa se sedaj ne sme več delati luknje z iglo (čeprav nekateri to še vedno prakticirajo), temveč se skalpelom izreže manjše okence v noht, skozi katerega potem odtekata kri in gnoj in se ne more zapreti samo od sebe.

Ravno berem, da si že pičil. Well... če oteklina in bolečina ne popustita v roku 24ur, si očitno bil prepozen in je hematom bil že predobro organiziran pod nohtom. Bo treba odstraniti celoten noht.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Bolečine v bistvu sploh ni (no edino če ga stiskam), ampak oteklina pa kaže da ne izginja... Mislim, da sem bil res prepozen
frown-1.gif
samo upam da ne bo kakega vnetja...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.468
2.450
113
Maš dve opciji, nohet dol al pa parkl stran odsekat saj konec koncev koliko gledam ne gre ravno za nek "strateški" prst.
zmaga.gif

B81

22. jul 2007
37.985
11.149
113
Premalo si se...vem da se čudno sliši ampak po moje bi še mogo enkrat, močneje, pa bi noht naslednji dan sam dol pado.
Vsaj tako je meni bratranec stisnil vse 4 prste z vrati, pa so naslednji dan vsi šli dol, brez zdravnika
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tako kot sem rekel, mislim da boš dobro vedel, kdaj je treba iti do osebnega zdravnika in naprej na splošno kirurgijo. Bolelo bo. Če ne, bo oteklina počasi uplahnila, hematom se bo organiziral, noht bo odpadel in iz matriksa (you see the irony ?
smile-1.gif
) bo zrasel nov.

Če greš k zdravniku takoj, ti bodo v lokalni anesteziji enostavno na silo odstranili noht in (najbrž) pospešili celoten zgornji proces.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.577
9
38
mogoče segrej iglo ,pa pšššššššššš in špricne kri ven.
Meni je to naredil zdravnik na urgenci.Se je hvalil ,da le on na Kc počne osatli vsi pulijo nohte .

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.577
9
38
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Imaš dve opciji:

- prepičiš sam
- prepičimo mi

evil.gif

Neuradno gre prva stvar super s sponko za papir (dobro razkuženo seveda). Uradno pa se sedaj ne sme več delati luknje z iglo (čeprav nekateri to še vedno prakticirajo), temveč se skalpelom izreže manjše okence v noht, skozi katerega potem odtekata kri in gnoj in se ne more zapreti samo od sebe.

Ravno berem, da si že pičil. Well... če oteklina in bolečina ne popustita v roku 24ur, si očitno bil prepozen in je hematom bil že predobro organiziran pod nohtom. Bo treba odstraniti celoten noht.

Zakaj ne smejo več luknjati nohta ??

Podobne teme