Kaj namesto Telemacha???

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Zdravo! No... pri teh televizorjih sem malo "zaostal"... vedno sem bil pristaš kabelske televizije (ne rabiš dodatnega reciverja, dodatnega pilota, interneta...) in še slika je bila vedno bolj kvalitetna kot na raznih T2-jih, Telekomih in Amisih (vsaj koliko se spomnim)... Zdaj pa težava, na eni lokacijih kabelska ni možna in bo treba vzeti nekaj drugega. Zdaj pa jaz vas vprašam... kaj vzeti da bo slika kar se da najbolj kvalitetna? LED TV, 48/49 inča? Verjetno še vedno velja da ne bo šlo drugače kot z dodatnim reciverjem in daljincem??? Hvala!

LP,
Matej

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Katerkoli TV z PCMCIA režo kamor vtakneš kartico in vse upravljaš z istim daljincem kot TV. Odpade dodatni sprejemnik in ostale drkarije.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.073
2.844
113
Tole varianto imata starša s to kartico. Kaj bolj neuporabnega še nisem srečal. Je isti daljinec ampak to je pa tudi vse kar je prednost. Med menjavanjem kanalov, dostikrat napiše da je kanal zaklenjen, čez sekundo pa začne delovati, opis kaj je na programu med hitrejšim menjavanjem programov ni nikoli ažuren,... Njima je sicer vseeno, ker gledata tistih 5 programov, jaz bi izgubil živce. Je to normalno s temi karticami, ali je njuna kartica za zamenjat?

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Jaz imam conax modul, če je kanal zaklenjen izpiše, tega pač izbrišeš oz prestaviš na zadnji konec, da bi bil odklenjen kanal zaklenjen za 1s se mi še ni zgodilo. Ravno tako ni težav z zakasnitvijo menjavanja programov ali informacij o programski shemi.. Kolikor sem pa bral obstaja cel kup boljših kartic, bila je tema tu na alterju ali na slotechu, malo pobrskaj.. Rekel bi, da je težava v kartici, ne me pa zdj držat za besedo..

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Ko sem še imel Lastovko preko Krvavca nekje 3-4 leta nazaj,
sem uporabljal Telemachov Technisat Technicrypt CX CAM modul (tistega s feferonom), pa sem bil zadovoljen, brez težav ki jih omenjaš.
Vmes se je najbrž kaj spremenilo, jaz sem itak šel iz Lastovke dol (nimam več vidne linije do Krvavca).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Dobro... nihče ni povedal nič koristnega razen tega da vas moti ker traja med prestavljanjem kanalov? Torej? Mogoče kakšna beseda o sami kvaliteti? Hvala

sass

Guru
1. sep 2007
5.201
845
113
če bi rad najboljšo informacijo, pojdi do sosedov, vprašaj kaj imajo, koliko plačujejo in kako so zadovoljni.
tudi če ima nek ponudnik najboljšo kvaliteto za najnižjo ceno, ti to ne bo koristilo, če je infrastruktura do tebe slaba. to pa je tako lokalno specifična informacija, da ti nihče na pamet ne zna tega povedati.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Prvo bi moral povedati kaj sploh imaš na izbiro?
Če imaš preko adsl ali vdsl potem boš moral imeti dodatni sprejemnik. Če imaš optiko potem imaš možnost preko telekoma (če je njihova optika) imeti tudi njihovo kabeljsko in ne rabiš sprejemnika. Lahko imaš total tv. Tukaj nisem čisto siguren ali gre brez sprejemnika ali lahko uporabiš tudi dvb-s, če imaš na tv.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
Ne vem moram preverit ampak koliko mi je znano je možen T2, Telekom in če je Telekom verjetno tudi Amis? Druga pa itak ni...ali?

Schime

Guru
22. nov 2008
1.979
769
113
Opcija je tudi Telemach. Sicer ne vem kako ugodna ampak je.
Drugače pa Amis=Telekom kolikor vem kar se tiče TV. Če se ni kaj spremenilo uporabljajo njihove streame.
T2 je opcija a tudi tam kolikor vem po večini prehajajo na mpeg4 tako, da je kvaliteta slike verjetno bolj kot ne enaka povsod.
Načeloma pa so vedno govorili, da je slika na t2 boljša kot pri telekomu.Bo pa mogoče še kak, ki je na t2 kaj povedal okoli tega. Sam sem ves čas na telekomu tako, da za t2 ne bi pravilno svetoval.
smile-1.gif

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
Ker sem imel 'poln kufer tako Telekoma,kakor tudi Telemaha ,sem prešel na T2, oranžni paket.
Dela ko šus, skupni znesek za fiksni telefon ,mobi , internet in TV pa je skoraj za tretjino manjši od prej.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.211
4.066
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Aha, no pol bi verjetno raje vzel kaj od ostalih.... bom vido, zanimiv mi je ta Telekomov paket http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/paketi/vsi-paketi/paketi-modri/paket-modri-plus ki je ob vezavi 64€. Itak že zdaj plačujem Brezskrbni B 25€ na mesec, celo 26€ bo po novem se mi zdi, in če odštejem to od zgornjega paketa dobim potem za 38€ top paket, z vsemi kanali, top internetom....

Ali pa to http://totaltv.tv/sl/Totalni-Tojcek/Zakaj-Trojcek

Upam,da lahko kam anteno namontiraš
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.411
2.422
113
No... izgleda da bo opcija samo Telekom, Paket Modri Plus, pa lepo zraven pripnem še svojo telefonsko naročnino in bo zadeva tako najcenejša. Torej kaj? Je ta Siol zakaj ali...?