Kaj namesto rezervnega kolesa?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Se mi zdi, da sem pred časom bral o kompletu za popravilo gume, kot ga imajo nekateri avti, da lahko to tudi kupiš in pred policaji velja kot rezerva.

Kak je s tem? Kakšna je cena?

Jaz imam v avtu eno ''bombico'', ki bi naj zaflikala manjšo luknjo in napihnila gumo - je to to?

Nekaj takega imajo verjetno tisti, ki imajo predelavo na avtoplin.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kokr sm jst seznanjen je to to, kit za popravilo gume.

Btw: kje si nabavu?? zadn cajt da sm legalno brez rezerve v avtu
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ena varijanta je npr. tole.

Ampak ne vem kako je to zakonsko urejeno? Pred časom, ko so prvi avtomobili serijsko imeli namesto rezervne pnevmatike takšen kit (za rezervno kolo sploh ni bilo prostora), je bilo to po črki zakona neustrezno. Ampak so vsaj na začetku tolerirali potem pa verjetno ustrezno spremenili zakon?

Sicer pa vedno lahko rečeš, da je to serijsko. Tudi novi avti imajo lahko v prtlažnjiku prazno luknjo za rezervno kolo, zraven pa takšen kit, ker je seveda cenejši.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
namesto rezervnega kolesa je deloma uporabna oprema kvecjemu six pack piva in v zimskih dneh liter snopsa ter odeja, da pocakas avtovleko. ker ce ti gumo naluknja na strani, ali pa je rez vecji od 5mm sta pena in kompresorcek cisto neuporabna.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Imam AMZS, naj pridejo po mene, če jih že plačujem. Itak imam rezervo premajhno, večja pa mislim da ne gre v ohišje pod prtljažnikom, tako da bi jo vrgel ven, brezveze težo dodatno vozim.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Samo baje je cel hudič potem s felne tisto peno pucat, ko greš enkrat montirat novo gumo.
Ma kdo izkušnje?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
dobro jaz gledam na te stvari drugace. ce nisem ravno metroseksualc ali p.eder, bom znal zamenjati na avtomobilu vsaj filtre, tekocine, zarnice in gumo. drugace se mi zdi tudi neumno pricakovati od zenske, da bo danes prala perilo, likala, kuhala in masirala me, ko pridem domov.

ampak ne bom se kregal.

jaka33

Pripravnik
5. sep 2007
281
0
16
Ko sem kupil avto, je bil namesto rezerve noter kit za krpanje (vključno s kompresorčkom).
Sem pa kasneje dal raje rezervo noter (če dobiš npr.samo žebelj v gumo, jo lahko komot
vulkaniziraš, ne da bi dajal 150 € za novo). Ko pa enkrat spustiš "peno" noter, mislim da ti je ne bo
vulkanizer čistil.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
KSZ

Če ima kdo Audija ali VW ( ali kaj drugega z 5x112 razmakom med vijaki) , menjam rezervno kolo standardne velikosti na jeklenem platiscu in sicer za kit za krpanje oziroma kompresor in peno.

Razlog?
Nimam prostora v avtu za rez. gumo , gume pa žal niso RFT.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Iz izkušenj (ene 4x): tisti kit ni pol k... vreden, dober je le za to, da policaji ne težijo. Avta prez normalno velike rezerve (ne zasilne!) nikoli ne kupim.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
V avtu NI prostora za gumo ker je mišljeno da so RFT pnevmatike gor ( bmw pac) ampak ker nimam RFT, si želim dati kompresor,tako da vsaj za policaja zadostuje.

Ce bo kej hujšega,bo pač asistenca v akciji, druge ni.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
S temi kit je lahko čisti dvorezni meč bom dal čisto konkretni primer.
Nekaj časa nazaj če ni že let je od fotra kolegu presekalo gumo ker je zapeljal v jašek in je šla guma po gobe.
Imel je samo ta kit in z njim si res ni mogel čisto nič pomagat tako, da smo z očetom pripeljala rezervno gumo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj pa dobro vem, da so tile kiti bolj za lepoto kot kaj resnega, mene zanima legalnost oz. kateri kit je potrebno kupiti, da bo veljal namesto rezerve.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
V avtu NI prostora za gumo ker je mišljeno da so RFT pnevmatike gor ( bmw pac) ampak ker nimam RFT, si želim dati kompresor,tako da vsaj za policaja zadostuje.

Ce bo kej hujšega,bo pač asistenca v akciji, druge ni.

Potem pač RFT natakni, ne? Bolj preprosto ne more bit ...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pa vseeno imam željo po tem kitu oziroma kompresorju, tako da če bi kdo menjal, PM.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
ta kit dobiš skoraj na vsaki pumpi
uporabna stvar pa je za tiste ki nimajo rezervne gume s sabo: npr kolesarji in motoristi
hysterical-1.gif