Kaj namesto m@ 2012.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Kam iti z m@. Sedaj imam 2012 in si bom poskusal dokazati da bo drugje bolje (signal v hiši in okolici, izboljšati ga nimajo namena). Bi bilo pa tisoč enot skoraj zadosti sploh če bi se prenašale v naslednji mesec in da ne bi bile ločene. Največ m@ in fiksnega, nekaj 100mb podatkov, potem pa se recimo 100 s (m)ms

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.830
139
63
@Hanzi

Najprej se izjasni okrog tega, čigav signal ponudnika sploh dovolj dobro loviš na tvoji lokaciji?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kje si doma? Si kaj gledal zemljevide operaterjev za lokacije oddajnikov? Če si doma v vzhodni polovici SLO, ti priporočam Tušmobil, jaz sem zelo zadovoljen (dosti bolj kot prej s Simobilom).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Par km od središča slovenije. Preveril bom si mobil in tus. T2 najbrž sploh nima oddajnika, ostali pa itak ni majo svojega omrežja

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Hanzi@ tu kjer živim imamo v enem trikotniku kar nekaj oddajnikov od tega tudi 2 Tuš--mobila, vsi delajo zelo dobro pa zopet ne tako da n bi imel motenj alii prekinjanja signala, ko stopim ven iz hiše je vse vredu ,torej je nekaj vseeno v sami lokaciji v sami hiši da ni signala kot treba, eno kartico sem testiral kar na nekaj telefonih in najmanj motenj sem imel z staro nokio, torej so ti novejši tel. aparati precej občutljivi na ta nihanja signala. Sem pa ugotovil da na Prestigiu 4300 včasih izgubim samo vezo in posledično sam mrk signala mi je pa takrat na TUŠ mobilu svetoval naj uporabljam 2G signal ker je bolj stabilem, morda ti bo to kaj pomagalo pri izbiri in nastavitvi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Imam bolj ali manj stalno 2g. danes sem z avtom naredil krog po celi vasi, pa mi po celi vasi lovi signal iz nasprotnega brega, slaba 2 km stran
V radiju 100m okoli hiše pa “zmrzne “ in mi ga preklopi na skozi oddajnik 5km stran. Hiša sicer ni skrita.
So mi pa sumljivi ti oddajniki. V sosednjem grabnu mi ga kaže v neposredno bližini, pa si v radiju enega km okol oddajnika popolnoma nedosegljiv. V cem je fora take celice?
Ko bom doma in bom imel čas naredim test se tušem in simobilom.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Imaš posamezno za vsakega ponudnika posebej, moraš zgoraj poiskati katerega operaterja želiš in potem se ti spodaj v zemljevidu pokažejo njegovi oddajniki, zemljevid si lahko zelo povečaš in vidiš točne lokacije .

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Ne nisem se, sploh od danes ko moram preverit ali na simobilu res za evro dobim telefon ranga 200 + evrov za naročnino 24,9. (pa 4x,600 enot ki se prenasajo, kar je za “naju“ polna kapa.

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Retro: Tuš brezmejnih 1000 sploh ni ugoden. 1000 enot, ki si jih res, da sam razporediš za 19,90. Mobitel ima paket 2013 kjer si lahko torej več kot 2x več enot razporediš za 20,13 EUR kar je samo 23 centov več kot pri TUŠ-u . Pri simobilu pa za 24,90 dobiš tudi najmanj 2400 enot (potencialno več, saj laho v simobilovo omrežje kličeš neomejeno) in odličen telefon srednjega razreda popolnoma brezplačno.

Sam sem ostal pri mobitelu in bom menjal le paket na 2013. Zraven pa sem rabil telefon in sem moral vzeti izbiro Naj naj da dobim kaj uporabnega in sem takoj na mesec na cca 30 EUR in več. Bi šel na simobil in to njihovo praznično ponudbo, ampak je samo v kraju kjer živim dober signal po okoliških vaseh občine pa ga praktično nimajo in tu ima mobitel prednost.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Kaj še nisi na čisto z tem Prestigiom ?

Glede signala oz sprejema , morda si lahko pomagaš z kakšno anteno za gsm.ali pa si kupi satelitskega, hhaha.

Na tej spodnji povezavi si lahko preveriš kako je z tvojo lokacijo oddajnika, -

http://www.svetidej.com/informacije/mobilna-telefonija/80-pokritost-gsm.html

app na mobitelu mi drugače kaže bazno postajo v okolici kot tale karta za mobitel.
Mislim da mi mobitel kaže pravilno lokacijo.

Simobil ima bližje oddajnik, moram preverit njihov signal najkasneje do konca mesca.)praznični paket, prestigio sem zaenkrat "preložil"

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Prav imaš, kar ti bolj vleče oz. sprejema signal je potem tudi smiselno nabaviti, mi smo tu na čisti ravnini in je signal bolj tak ko pa grem malo višje na goričko pa ga zelo dobro dobiš, odvisno je tudi od samih oddajnikov kolikor sam opazim so eni zelo slabi v moči izgleda da so bolj repetitorji in potem je signal temu primeren.