Kaj na noge od stolov?

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Doma imamo sedaj v jedilnici nove ploščice in novo mizo in stole. Ploščice imajo glazuro, noge od stolov pa so nezaščitene. Sicer sem se trudil s tistimi samolepilnimi filci, ampak to zdrži max kak mesec. Problem je, ker imajo noge majhno nalegno površino (cca 1,5 x 3 cm) in se zato filc takoj odlepi. Glazura ploščic je sicer dokaj trpežna ampak sčasoma se bo poznalo, da pa o škirpanju med drsanjem stola po ploščicah sploh ne govorim.

A obstaja kakšna boljša rešitev?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Mogoče probaj s filcem ki nima selotejpa spodaj, ampak na sam filc daš dvostranski selotejp (tak posebno za te reči). Jaz sem tudi opazil da tej kupljeni ne držijo ne vem kako dobro, tako da sem jih sam naredil, pa je bolje (res pa je da sem tudi večjo površino izrezal kot te serijske, pa bolje drži, tega pa ti ne moreš).

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.991
368
83
tam ko se terc po tori rola
Obstajajo take plastične ploščice za na noge stolov. Pač plastična ploščica raznih mer (npr 15x20) s trnom, ki ga zabiješ v predhodno izvrtano luknjo na nogi stola. Ker zalepljeno slejkoprej spusti. Vprašaj v Merkurju. Mogoče imajo še kakšen drugi sistem zaščite...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.991
368
83
tam ko se terc po tori rola
Sam imam nalepljen filc. Ampak ne tisti namenski, ampak tak za avto prtljažnike, malo debelejši. Sem pa lepo z Neostikom zalepil. Drži že 7 let. Aja, nimam keramike, ampak laminat.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Meni pa un iz Bauhausa, dobavljiv v A5 kosu

Sem pa predhodno obe flehi še z Neostikom namazal...to foro sem pobral od steklarjev ko so montirali težko ogledalo...kljub obojstranskemu selotejpu so še z neostikom namazali...drži ko 100 mater...je pa zelo važno da pred zalepitvijo počakaš cca 5 minut.

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Če imaš možnost pejd v Filc Mengeš, fabrško štacuno. Tam imajo kose takega zelooo kompaktnega filca in zalimaj z Neostikom.

Vsa samolepljiva sranja niso vredna 5 par.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.120
4.090
113
V super topic, sam imam tudi te težave ...

Skratka nalepiš tist samolepilni filc na stol in po 1-2 tednih odpade (oz. gre na bok noge od stola) ... jasno se pa zato stol na mestu kjer ni več filca zelo super prilepi na tla - tako super da se zna topli pod vzdignit, ko puliš stol od tal!
10.gif

Torej je home made rešitev boljša? Star neostik (a tisti kavčukast [rjav]?) in pa en kos industriskega filca bo rešilo prej omenjeno težavo?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Vse drži, za boljši oprijem česarkoli pa priporočam predhodno brušenje površine, kjer bo nalepljen filc (ali kaj drugega).
Na umazano, oziroma površino, kjer so ostanki prejšnjih lepljen, lepilo slabo (ali pa sploh ne) prime.
To velja za skoraj vse vrste lepil, za neoprenska ('Neostik') pa še posebej.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem pa nabavil tak filc, ki ima žebljiček in sem jih tako pribil v stol.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
KSZ

Imel enake problem s temi namenskimi filci za stole, po nekaj tednih je odpadel oz. se odlepil, pa tudi vzdržljivost ni bila najboljša, saj se tako stanjšal.

Potem kupil filc - v MB je trgovina na Parzitazanski, tam zraven novega sodišča. Namazal s neostikom - po navodilih, namažeš - stisneš, odlepiš, počakaš cca 10 min, stisneš nazaj, drži sedaj še po 3 letih BP.

Lp,

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Jaz uporabljam kar koščkee itisona, ki sem ga dobil kot odpadek v prodajalni talnih oblog. Prilepil z neostikom, in zadeva na kuhinjskih stolih drži že osmo leto. Pa še tak mehkejši občutek je.
LP!

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
pošmirglal, namazal Neostik, počakal, prilepil filc, pozabil za že 10 let

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Edino eno velja opozoriti pri lepljenju z neostikom:

- ne bodi preveč radodaren z lepilom, saj nastane iz tega skorajda kamen pod nogo in zna škripat skorajda tako, kot da nimaš filca spodaj.