Kaj kupiti ?

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Živjo

čas je za menjavo aparata. Uporabljam Tytn II, počasi bo dotrajal.

Iščem aparat z naslednjimi sposobnostmi :
OS - WM6.5 (obstoječ software)
Fotoaparat in kamera zadostne kvalitete za slike, razvite v velikosti 20x15cm, uporaben flash, video posnetki gledljivi na resoluciji 1280x1024, nezatikajoča, ostra slika (da ne nosim še fotoaparata s sabo)
BT, WiFi, GPS, spomina vsaj 256/128, možnost razširitvene kartice.
Cena do 500E, brez vezave, lahko nov ali rabljen-ohranjen, z garancijo (itak mi zleti vsake toliko po tleh)

Pravzaprav mi je jasno vse, le o kvaliteti in uporabnosti fotoaparata/kamere na novejših modelih nimam pojma.
Na Tytn II nista vredna pol p...e mrzle vode, zato tovorim fotoaparat s sabo.

Torej iščem realne osebne izkušnje, ne nakladanje tistih, ki tega še niso imeli v rokah, bi pa to želeli in to sanjajo.
Razna nakladanja lahko preberem povsod na netu.

LP

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
HD2 v vsakem primeru. Hiter procesor in dovolj spomina odtehtata razliko v ceni.
Kamera je povsem solidna, v prvih verzijah pred FW popravki so se pojavljale
težave z roza obarvanjem sredine fotografije, kasnejše verzije so OK.
Soliden test je na Gsmareni:
http://www.gsmarena.com/htc_hd2-review-418p9.php

Z njihovimi ugotovitvami se načeloma strinjam, morda so
bili vseeno prezahtevni glede kvalitete fotografij. Meni se
zdijo okej, povsem primerljive z novejšim HTCjem Desire.
Za fotografije 20x15 je polna kapa...

Mimogrede... tako kvalitetnega in hitrega GPS sprejemnika
še nisem videl. Kar nekaj prevozim z Garminom XT, ki sem
ga uporabljal največ z raznimi Nokiami, ampak HD2 je pa zakon.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Kako je pa z video posnetki. So dovolj kvalitetni? Je v specifikaciji podan fps realen ?
Kako se obnese slikanje s flešem in slikanje ter snemanje pri slabši svetlobi (oblačnost, mrak ...) ?
GPS uporabljam samo za lokacijo fotografij.

Kako je z občutljivostjo ohišja ? Je dovolj kvalitetno za terensko delo ? Telefon namreč uporabljam tudi na terenu - načrti na havbi, občasno obteženi s telefonom, ki zna pasti po tleh, plazenje po sumljiven terenu za fotko, ki dokazuje slabo izvedbo del ... Tytn II je vzdržal tri leta padcev (dva Canona sta imela manj sreče) in edino zadnji pokrovček se ne zapira več tesno, je en 'zatič' odletel, ostalo je BP. Lahko pričakujem podobno kvaliteto izdelave ?

LP

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Ahm... še enkrat sem prebral tvoje zahteve. Priporočam ti še nadaljnje prenašanje kamere.
Kvaliteten kompaktni digitalec z GPS-om (Sony za cca 300€) in nekaj takšnega kot Nokia E90
ti bosta skupaj nudila kvalitetne posnetke, telefonijo in držanje načrtov na havbi. Do 500 €.

Naprava po tvojih zahtevah za zdaj ne obstaja. Razen... mogoče iPhone4
17758-icon_confused.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Nokia ima Symbian

iščem WM

Če WM ne bi bil obveza (obstoječ namenski software), bi vzel Omnio HD.

LP

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Video na Omnii HD je kvalitetnejši kot na HD2. Takšnega ranga kamere na WinMo mobilniku ne boš zlahka našel.
Morda lahko premisliš še o Samsungu I8000 Omnia II oziroma SE Xperia X2 (z boljšim fotoaparatov in povprečnim videom...)

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Nič, grem jutri do dilerja, pa vzamem Omnio II in HD2 čez vikend, pa se bom lažje odločil.

LP

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Sem prav razočaran. Noben od iskanih nima stylusa v ohišju, HD2 niti nima možnosti uporabe stylusa, kot bi potreboval.

Testiram sicer Omnio II preko vikenda, iščem uporabno zadevo še naprej ...

LP

gpc17

Pripravnik
15. dec 2009
71
0
6
LJ
Nevem če boš sploh kaj takega našel.. Imel sem že kar dosti windows mobile telefonov pač preden sem si kupil iphona..
Nevem zakaj vendar vsi HTC-ji nevem kako je z desirom, imajo bolj slab fotič za slikat prav tako pa za snemat..
Zakaj bi ti sploh še ostal na WM? Nekako se mi res zdi že zastarel.. HTC tytn 2 je res robusten, recimo htc hd2, pomoje pade enkrat po tleh in gre tisti velik touchscreen..

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Na WM moram ostati zaradi namenskega programja.
Stylus moram imeti za označevanje detaljev na fotki, preden jo pošljem naprej.
Ker ima Tytn II slab fotoaparat, slikam s Canonom, prestavim kartico v Tytna, obdelam fotko, pošljem naprej ...
Zato bi rad vse v enem, a bodo to očitno še nekaj časa le želje.

LP

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Teden družen ja z Omnio II je mimo - je ostala pri meni.
Sicer ni 100% tisto kar iščem, je pa le precej boljša od Tytn II.

LP

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Danes je Omnia splavala, oz. odplavala po Savi ...

Treba bo nabavit nekaj drugega - kaj je trenutno naprodaj, da ne težim spet prodajalcu.
Zahteve so še vedno enake, kot sem napisal že poleti, z razliko, da bi morda le lahko uporabil Android, če obstaja emulator na Androidu za poganjanje WM aplikacij.

Ali obstaja stran, kjer lahko najdem primerljive oz. ekvivalentne programe za Android.

Torej, da bi našel menjavo :

software na WM platformi - primerljiv software na Android platformi

Sicer bi komot ostal na WM, ampak mi je pravkar HTC Desire HD padel v oči.

LP

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Kupi iPhona (3Gs), vzdrzljiv, fotke zadovoljive, programov za obdelavo slik malo morje,...

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Ne, ampam dvomim da ne obstaja po funkcijah enaka aplikacija kot na WM. Napisi za kaj vse potrebujes aplikacije, pa ti bomo nasli...

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ne boš našel namenske aplikacije.
Zato bi rabil emulator.

Ostalo je klasika . . .

Resco Explorer,
Resco Photo Manager,
SPB Backup,
SPB Wallet,
SPB Weather,
SPB Wireless Monitor,
SPB Phone Suite,
Iconsoft PhonEx,
HiCALC,
FakeCall
PowerSMS,
Skype,
CorePlayer,
Office Mobile,
Adobe Reader,
Kaiser Notification,
Opera Mobile 10,
NoData,
Antithef FSC ...

LP

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Za file managerja (ki ga ubistvu na iPhonu ne rabiš) je iFile, za slike izboljšat je Photoshop Express, za urejanje je SketchBook, Scribble,... Za backup ima iTunes, za vodenje stroškov imaš iXpenseIt, za vreme je vgrajena aplikacija + AccuWeather in Weather Pro, kalkulator je vgrajen v portret načinu navaden, v landscape načinu pa znanstveni, FakeCall imaš 100 in 1 aplikacijo, za smse obstaja biteSMS, ki doda ogromno funkcij, za Skype je Skype, za video predvajat je vgrajen player in dodatno VLC player, za Office dokumente je meni najboljši Documents to Go, ali pa QuickOffice, za PDFje katerihkoli velikosti je GoodReader, za notification ima iOS svoje oblačke. Če striktno želiš Opero, je ta tudi na iPhonu, drugače pa nativni Safari, NoData predvidevam da ti izključi internet, kar ima iOS urejeno, v roamingu on/off, vedno on/off, proti kraji pa Find My iPhone od Appla, kjer na računalniku vidiš kje se nahaja telefon, lahko ga zakleneš na daljavo, zbrišeš vse podatke, pošlješ notification,...

Verjetno ni najbolj pregledno napisano, ampak važno da vidiš da je vse nadomestljivo
smile-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Glede na to, da ni emulatorja, iPhone ne bo izbira.
Hvala vseeno.

Torej ostane še Android. Ali bo tu kaj več sreče z emulatorjem ?

LP