Kaj kupiti? HTC ali HP

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Novi HTC Dual Touch

htc-touch-dual_00.jpg

http://www.mobitel.si/slo/Ponu...C/TouchDual.asp

Mobitel: cca 399 €

HTC P 4550 Tytn 2

tytn2.jpg

http://www.mobitel.si/slo/Ponu...P4550TyTNII.asp

Mobitel: cca 588 €

HP Ipaq rw 6815

palmtop_hp_iPAq_rw6815.jpg

http://www.mobitel.si/slo/Ponu.../iPAQrw6815.asp

Mobitel: cca 354 €

Osnovno za kar ga rabim je telefoniranje in koledar, ki ga lahko sinhroniziram z outlookom. Tudi kakšne igrice niso na odmet, pa navigacija (gps modul imam itak posebej). Utms tudi ni pogoj.

Za kaj se torej odločiti, da ne bom potem jokal in stokal? In zakaj? Simbiana ne lajkam preveč. Že imel.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Od naštetih bi jaz vzel HTC Dual Touch (mogoče malce pristransko, saj si lastim Toucha). Po funkcijah sicer zmaga Tytn2, a je meni osebno prevelik (sem ga že imel v rokah). HP-ja ne bi gledal, ker je že relativno stara roba.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Bil na Mobitelovem centru in prva dva držal v rokah. Prvi občutki so sicer dobri.

Touch mi deluje preveč plastično. Tytn II je pa kar zanimiv. Prvi se mi zdi, nima wi-fi.

Če pa gledam cenovno, je HP dober nakup. Sem ga že imel (11 mesecev) a sva se v solzah razšla. Imam sicer še njegov Broditov aktivni avto nosilec in HP cradle, tako da sem ga za tegadelj sploh postavil v izbor. Mi precej žep ostane polnejši za dobrih/slabih 100 evrov, ker ne bo potrebno naštetega ponovno kupovati.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Touch(dual) ima že HSDPA ter 400mhz procesor, kar ga touch (navaden) nima (ima 201mhz proc.). Tudi HSDPA-ja nima.
Tytn II je zakon
evil.gif
. Wlan imajo vsi 3-je (tudi na M@ strani tako piše).

moj predlog? Tytn! Zadeva je praktično nova, pa nebo tako hitro spustila duše...

Lp, Ovca

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Jaz osebno bi vzel Tytna. Trenutno top of the range telefon, ima vse kar potrebuješ v privlačni obliki. Pa tudi Touch Dual ni tako slab. Meni je predvsem všeč občutek v rokah.
HPji mi pa niso pri srcu pa ne vem zakaj. Veliko boljši se mi zdijo HTCji. Če imaš pa že vse pripravljeno za HP in če zadeve pašejo se pa seveda vedno splača privarčevati 100€, sploh glede na to, da vsi vemo kakšnega porekla si
wink-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Touch Dual nima wifija. Vsaj en primerek testnega ga ni imel, ima pa neka japonska verzija wifi. Razen ce so za m@ se sli kaj posebnega, v kar pa dvomim.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Se strinjam z grubetom. Izmed teh treh bi vzel Tytna, predvsem zaradi izdelave, občutka v rokah. Če ti ni odvec se splaca pozanimati tudi o HTC Touch cruise- popolnoma nov HTC-jev model. Iz tujine ga z postnino vred in brez vezave dobis za toliko kot pri mobitelu stane Tytn 2. Je pa manjši kot Tytn 2 a popolnoma enako zmogljiv.

Lp. TheCjen

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Definitivno HTC. Ce imas gps posebej in ne rabis ne vem cesa (ceprav ima skoraj vse razen wifija) bi jaz mogoce vzel touch dual na tvojem mestu. Ful mi lepo sede v roke, deluje elegantno (meni niti ne tako plasticno), edino tipkovnica bi pricakoval da bi bila zasnovana malce bolje, bolj ergonomicno al kaj vem. Je pa enako hiter (tudi v praksi) kot tytn II. Slednjeha kupi, ce te ne moti velikost in razmeroma boga baterija. Imas pa prakticno vse v torbici, ni da ni. HP-ja pa nekako ne bi, nikoli mi niso bili pri srcu. Se mi zdi, da vztrajajo samo se zaradi blagovne znamke.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Hehe, sem pricakoval kaj takega. No ja, verjemi, da v zivo zgleda celo zelo lep. Mogoce sem malo subjektiven, ker ga trenutno imam, pa vendar je se vsak, ki ga je videl na sliki in v zivo, rekel, da je v zivo mnogo lepsi. Sem imel za kratek cas Tytna 2, Toucha (navadnega) in sedaj Cruisa, pa mi je slednji, ki ga imam sedaj se najbolj vsec.

Lp. TheCjen

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Tytn je pomoje bolj dlancnik kot telefon, zato bi jaz predlagal touch. Ce mislis pa zraven se 10 mailov na dan spisat, pa razmisli o tytnu.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
PS. vam ni žal dati 600€ za telefon (dlančnik) + vezava? (joj, da ne pretvarjam v SIT). Ne rečem tisti, ki to DEJANSKO rabijo. Vendar po mojih opažanjih je takšnih manj kot 10%.

Nazadnje urejeno:

Vocko

Pripravnik
20. avg 2007
60
0
6
Novo mesto
Tytn je predvsem pretežak. Sam si ga lastim in mi je super, samo sem mislil, da mi bo qwerty tipkovnica bolj prav prišla, kot mi dejansko. Je ravno tako enostavno pisati s stylusom. Če ne misliš kaj dosti pisati mailov in uporabljati msn, ti skoraj bolj priporočam Cruisa ali Toucha.