Preseneča me, da še nihče ni zastavil takšne teme. Bom pa jaz začel.
Odločam se za nekaj amaterskega s čimvečjim zumom. Predvsem me zanima široki kot. Po podatkih, ki sem jih izbrskal, mi še najbolj odgovarja Olympus SP-550 UZ. Vendar sem v zadregi. Prihaja nov model in sicer SP-560 UZ. Naj počakam ali bi naj vzamem 550. Počakam lahko še kak mesec in pol.
Ali sploh kdo uporablja 550? Ga lahko kdo pograja ali pohvali?
Po izjavi znanca, profesionalca, imajo Olympusi najbolj verno reprodukcijo barv. A drži ta trditev?
Uporaba: Precej bo fotografiranja hitro premikajočih se objektov zunaj (npr.: motokros), veliko pa tudi v zaprtih prostorih (Avtoshow Lj
). Še najmanj bo družinskih slik.
Še nekaj + in - za 550:
+ ogromen zoom in široki kot (pri 560 so začeli celo s 27 mm)
+ AA baterije
+ dvojni stabilizator slike
+ 15 posnetkov na sek
+ 6,4cm LCD
+ cena
- xD kartica
- fiksni LCD....
... še kaj ?
Edit: cena za 550 znaša 399€, 560 pa bo 510€, dobava predvidoma v začetku oktobra
Odločam se za nekaj amaterskega s čimvečjim zumom. Predvsem me zanima široki kot. Po podatkih, ki sem jih izbrskal, mi še najbolj odgovarja Olympus SP-550 UZ. Vendar sem v zadregi. Prihaja nov model in sicer SP-560 UZ. Naj počakam ali bi naj vzamem 550. Počakam lahko še kak mesec in pol.
Ali sploh kdo uporablja 550? Ga lahko kdo pograja ali pohvali?
Po izjavi znanca, profesionalca, imajo Olympusi najbolj verno reprodukcijo barv. A drži ta trditev?
Uporaba: Precej bo fotografiranja hitro premikajočih se objektov zunaj (npr.: motokros), veliko pa tudi v zaprtih prostorih (Avtoshow Lj
Še nekaj + in - za 550:
+ ogromen zoom in široki kot (pri 560 so začeli celo s 27 mm)
+ AA baterije
+ dvojni stabilizator slike
+ 15 posnetkov na sek
+ 6,4cm LCD
+ cena
- xD kartica
- fiksni LCD....
... še kaj ?
Edit: cena za 550 znaša 399€, 560 pa bo 510€, dobava predvidoma v začetku oktobra
Nazadnje urejeno: