kaj kupit - iskreno!

goplay2

Zelenc'
16. jun 2008
2
0
1
Pozdravljeni,

odločam se na zakup navigacije pa res ne vem za katerga se odločit.

1. GARMIN... recimo 255W
2. NAVIGON ... recimo 2110 max

Iskreno povejte kaj je bolj točno, kateri me bo bolj točno pripeljal na cilj. Nekih dodatnih funkcij ravno ne rabim...zanima me predvsem kako je glede kart.... kaj je bolj izpopolnjeno.

Hvala

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Ma kaj treba 100x napisat al kaj... Če bi rad dobre karte, nabavi Garmin. Te nove verzije Garminov so kar napredek naprav starih verzij.
Navigon ima sicer boljši prikaz vodenja, boljšo grafiko, samo mape (SLO in južno od nas) pa niso na ravni AdriaRoute.

lp

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ja, če pa hočeš občudovat lepo grafiko in imeti lažje vodenje, vendar le na območjih večjih mest, pa imej navigona. Dobro pa bi bilo, da malo pobrskaš po forumu splošno, kjer najdeš ogromno tem kjer piše, kaj kupiti!

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik goplay2 pravi:
Pozdravljeni,

odločam se na zakup navigacije pa res ne vem za katerga se odločit.

1. GARMIN... recimo 255W
2. NAVIGON ... recimo 2110 max

Iskreno povejte kaj je bolj točno, kateri me bo bolj točno pripeljal na cilj. Nekih dodatnih funkcij ravno ne rabim...zanima me predvsem kako je glede kart.... kaj je bolj izpopolnjeno.

Hvala
Med tema dvema Navigon, drugače pa priporočam še Mio Moov 330u za ta denar.

cuvaj

Zelenc'
8. dec 2008
26
0
1
Pa je nanj možno naložiti karto od 255?
Piratsko?
Kaj pa 250w, ki je trenutno v akciji v Šparu?

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
250w je model ki gre iz prodaje in je zato kao "v akciji".
Piratske karte pa... a te ni sram to spraševati? pol boš pa spet en izmed tistih kekcov ko jim ne prime UNL fajl pa bo vse drugo krivo samo originalne mape ne...

cuvaj

Zelenc'
8. dec 2008
26
0
1
Oprosti no, sam če daš original mape gor, pol stanejo skor tolk, kakor naprava.

cuvaj

Zelenc'
8. dec 2008
26
0
1
Če pa kupim pri rolanu GPS GARMIN NUVI 205W z prednaloženo alpsko regio, pa spet nisem nič napravil. Popravite me, če se motim.

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik cuvaj pravi:
Aha torej ker si dal malo za napravo, smeš krasti... bravo...
rolleyes-1.gif

cuvaj

Zelenc'
8. dec 2008
26
0
1
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik cuvaj pravi:
rolleyes-1.gif
Mislim, VEŠ KAJ!
Zdej boš pa ti angelčka špilu, mislim.
Samo poglej v svojo dušo, pa po pravici povej, koliko imaš licenčne opreme na računalniku pa na garminu. Ne ti men kradu!! Dokler Zidarja pa ostale ne pozaprejo, ko kradejo miljarde evrov, tudi nas ne bodo. Pa po prebranih postih, tričetrt opreme, katero imajo uporabniki naloženo na garminu, ni licenčne!! Tko da, prosim, ne trkaj mi na vest!
To je bilo samo zate, ostalim se pa opravičujem, ker smetimo po temi.
Lp

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik cuvaj pravi:
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Citat:
Uporabnik cuvaj pravi:
rolleyes-1.gif
Mislim, VEŠ KAJ!
Zdej boš pa ti angelčka špilu, mislim.
Samo poglej v svojo dušo, pa po pravici povej, koliko imaš licenčne opreme na računalniku pa na garminu. Ne ti men kradu!! Dokler Zidarja pa ostale ne pozaprejo, ko kradejo miljarde evrov, tudi nas ne bodo. Pa po prebranih postih, tričetrt opreme, katero imajo uporabniki naloženo na garminu, ni licenčne!! Tko da, prosim, ne trkaj mi na vest!
To je bilo samo zate, ostalim se pa opravičujem, ker smetimo po temi.
Lp
In to praviš ti, ki imaš tako veliko ime na tem forumu z neverjetnimi 5 posti... bravo.

Programska oprema, ki jo uporabljam, je prišla zraven k novim računalnikom. Tako Windows XP, kot tudi Vista.
Programsko opremo Office Professional sem dobil osebno od Microsoftovega (tistega časa) PR delavca, ki mi jo je podaril, ko smo jo testirali za namene računalniške revije. MSN messenger je zastonj, drugače pa delam z opensource opremo.

Kar se tiče navigacijskih sistemov in kartografij, pa sem marsikatero napravo dobil ZASTONJ od uvoznikov naprav in/ali neposredno od Garmina, Navigona in ostalih PROIZVAJALCEV.
Zaenkrat moje ime na tem področju nekaj velja. Kartografijo lahko KADARKOLI dobim za katero koli PNA napravo zastonj. Imam vse potrebne kontaktne številke in doma vizitke vseh oseb ki so za to odgovorni.
Ko boš pa ti dobil plačano to, da greš na sedež Garmina, NavNGo, Navigon in ostala podjetja, kot so Loquendo, BLOM, Tele Atlas in podobno, pa še enkrat preberi, na koga si se spravil in komu težiš za originalno opremo, ne pa da se registriraš za to, da bi nekaj dobil zastonj in na mizi servirano.

ON TOPIC:
Na področju 3D navigacij s tereni so še vedno v igri:
- HP Travel Companion
- Navigon 8110
- NavGear 43 3D GT (odlična cena tudi v kompletu s TMC in torbicami itd.)

Če ne rabite 3D efektov pa se za dobro ceno lahko dobijo
- Navigon 2110 MAX
- Garmin 255W, ki ima pokrito celotno Evropo, poleg tega zna z garmini delat skoraj vsak.

Taki, ki pa hočete imeti zastonj karte pa pojdite prosim v Romunijo. Hvala.

I

Izbrisan uporabnik #488

Le mirno kri. GPS navigacijo lahko kupiš v vsaki večji špeceriji za male pare in zagotovo zadovoljuje povprečne potrebe uporabnika.
Naprave so si po kartak že zelo podobne, enako tudi po funkcijah, tako da je izbira velika.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
In kaj tako zajebanega je pri navigonu? Ce mene prasas precej bolj user friendly pa sem sprobal kar nekaj teh navigacij. Edina slabost navigona zaenkrat je pokritost juzno od nas. Brez da bi si lastil garmina sem ga preklel veckrat kot pa karkoli drugega. Imam price!
grin1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
navigon je enako userfriendly kot garmin, edini problem za ene je, ker meni ni v slovenščini... Čeprav zdaj eni prodajalci dajejo zravn tud SLO meni.
So pa mape za južne kraje kr problem...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Mi gre na živce pri Navigonu, da moraš tipkat po zaslonu s stylusom. Za tipkanje s prsti je preveč zanič!
Nima SLO menijev, govornega vodenja... Karte so mimo, kar se SLO in južneje tiče. BT se ne poveže sam z GSM.
Ko ugasnem avto je Navigon še vedno vključen dokler ne izprazne baterije (v avtu ali pa svoje)...
bonk.gif

Pri Garminu veliko boljši displey, BT se samodejno poveže z GSM, ko se usedem v avto. Dela imenik, SMS,
glasovno izbiranje številk. Boljše karte po SLO in južneje. Ko ugasnem avto me vpraša, če želim delati na baterijo,
če ne, se po 30 sec. sam ugasne.

Torej, moj glas za Garmin.
zmaga.gif

Da ne bo kdo glasen, da pišem na pamet. Imam Navigon 7110 in Garmin Nuvi 760.
Če hoče kdo videti oba v živo ga vabim, da pride pogledat!