Kaj je to zaena vrsta raka?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.107
16.312
113
Tole sem pred dnevi ujel zvečer na obali in kljub temu, da sem v življenju videl že cel kup različnih rakov, sem tale primerek srečal prvič. Se komu morda sanja kaj je to zaena vrsta? Zdi se mi izjemno redka, lahko pa da se seveda motim. Hvala vsem za morebitne info
nahrung002.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.107
16.312
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Černobil rula...
evil.gif

A veš da sem v šali tudi sam razmišljal o kakšni mutantski varianti
grin1.gif

Oooo, to je to ja, tenkjuverimač. A dejansko poznaš to vrsto ali kako si zbrskal ime te sorte?

Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kje si ga našel ?

V morju
cool-1.gif

.
.
.
.
.
Ankaran - Debeli rtič
wink-1.gif

Že od otroštva imam navado ob večerih malce skenirati stene pomolov in obalo, se skoraj vedno najde kaj zanimivega
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.107
16.312
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Že od otroštva imam navado ob večerih malce skenirati stene pomolov in obalo, se skoraj vedno najde kaj zanimivega
smile-1.gif

Tokrat sem recimo poleg tega klopa-raka ujel tudi tole živalco
cheer.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Oooo, to je to ja, tenkjuverimač. A dejansko poznaš to vrsto ali kako si zbrskal ime te sorte?

Google images "spherical crabs"

med rezultati je bilo tole:
https://crustaceans.wordpress.com/2012/04/22/crabs-continued/

Iz tega se vidi latinsko ime in tudi soliden opis, potem pa sem googlal naprej a nisem našel nič pametnega razen tistega IT wiki, ter pozabil prilepiti originalni rezultat
redface-1.gif

Citat:
5. Ilia nucleus (Linnaeus, 1758), known in GB as the Pebble Crab, is found in the atlantic, from Spain to Senegal. The crab has a smooth, almost spherical body which is up to 3cm diameter. The pair of pliers is twice the size of the body, and are long and thin. This species usually appears a carrot orange colour, but can turn black or beige, or even appear transparent in younger individuals. It is usually found in muddy or sandy-mud waters at depths from 5 -160m. It is a nocturnal crab which remains buried in the sand during the day.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.107
16.312
113
Ha, lepa
zmaga.gif

Aja pa še en hud "feature" ima ta vrsta raka - ko sem ga imel na kopnem cca.3-4min, je fakr padel v neke sorte šok, izvedel faceplant (prav slišalo se je tak glasen "TK", ko je prbil s faco v tla) in se potem "delal" mtrvega (bil je totalno mehak v premikanju če si ga dvignil in stresel, enako kot so običajno mrtvi raki) nadaljni dve minuti, dokler ga nisem spustil nazaj v vodo. Isti moment, ko se je dotaknil dna, je oživel in sp33zdil novim dogodivščinam naproti
cheer.gif