Kaj je to??? Prosim za pomoč...

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Pri zagonu PCja se mi zaženejo trije čudni servisi, kateri mi zelo opočasnujejo delovanje sistema...ker ne vem kako bi očistil zadevo (sprobal sem že vse vrste spyware programov, registry cleanerjev in McAfee), se obračam na vas in upam, da mi boste lahko pomagali...

gre pa za sledeče servise:

mfeann.exe
mfvetps.exe
in še najbolj zoprn je EngineServer.exe, kateri se mi zažene ob zagonu Firefoxa, žere pa mi ca. 80mb spomina..

Upam, da obstaja za tole rešitev
redface-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Si zagnal msconfig in odstranil te servise iz zagona?

Edit: to so servisi od mcafeeja (razen mfvetps.exe, mogoče si narobe prepisal), tak da bo zgleda pomagala samo menjava antivirusa
tongue-1.gif

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
žal ne morem odstranit tega iz configa, saj nisem admin na službenem PCju
frown-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Poglej, če je tale EngineServer kak security toolbar za firefox in ga probaj izklopit. Če lahko nastavitve v mcafee-ju spreminjaš pa probaj dat, da ti skenira samo ''infectable'' datoteke, mogoče je nastavljeno na vse. Lahko probaš izklopit heuristics (ali daš na nižjo stopnjo).

mfvetps.exe pa še vedno ne verjamem, da si prav prepisal, ker gugl ne najde nič. Ampak glede na ime sem 100% da je mcafee.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
pardon....file je mfevtps.exe

sem pa našel ta oba file v program files\McAfee\VirusScan Enterprise in pa v windows\system32, ampak ne morem pobrisat ne enega ne drugega
frown-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
mfevtps.exe je zgleda virus (vundo).

Najprej zaženi msconfig, pod zagonom odstrani mfevtps.exe in resetiraj. Poglej če laufa med procesi. Če ne laufa lahko zbrišeš. Če bo še laufal pa si potegni dol program Unlocker (brezplačen, par kb) in z njim izbriši fajl oz. nastavi, da se ti izbriše po ponovnem zagonu.

Ko imaš to rešeno pa spucaj računalnik s Bitdefender online scan: www.eset.com/onlinescan (delujeta samo v MSIE).

Potem pa kontaktiraj administratorja in mu reči naj si mcafeeja zatlači nekam... (ali pa ga kontaktiraj že prej, pa naj se on zayebava).

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
tako...ti 2 datoteki sem pobrisal, se pa mi še vedno pri zagonu Firefoxa zaganja ta engineserver.exe....je pa res, da ga lahko sedaj skenslam v upravitelju naprav, ampak mi vseeno gre na *urac....bom zdaj zagnal še Bitdefenderja, pa fa vidim kaj pravijo zvezde.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
kolko gledam še dela
smile-1.gif

bitdefender pa je delal 57 minut in kolko se videl je kr nekaj počistil....ampak ta engineserver.exe pa se mi še vedno zaštarta ko odprem Firefoxa, vendar pa ga lahko zdaj vsaj ustavim, ampak me vseeno moti, ker ne vem kaj je to za en proces
frown-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Očitno ima tudi veliko drugih ljudi problem s tem, gre za mcafeejevo napako in ne za okužbo. Po besedah njihovega supporta naj bi bil popravek na voljo v tem mesecu kot update, do takrat pa priporočajo namestitev verzije 8.5.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
o super! Res najlepša hvala za pomoč, saj si mi dosti pomagal....glede na to, da gre sedaj tale engine ročno zaustavit ni problema, bom pač vsakič prvo zaustavil tole in čakal na update
smile-1.gif

lp