Kaj je pomembno pri izbiri likalnika ?

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Pozdravljeni,

kupit si moram likalnik, pa kolikor gledam je izbire na tisoče; eni imajo teflonsko podlogo, drugi se ugasnejo sami, tretji imajo veliko odprtino za nalivanje vode itd itd. Iščem klasičen likalnik, ne tisti z dodatnim rezervoarjem za vodo.

Prosim za nasvet!

Hvala in LP,
Matjaž

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
-kar največji pritisk pare
-velik rezervoar za vodo (da je lahko več pare)
-fina drsna ploskev (teflon)

Skratka keyword: PARA

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Jaz imam digitalno nastavljanje temperature in mi je žal - veliko hitreje je vrtet kolešček/prestavljat drsnik.
Fino je, če je priključna vrvica malo daljša.
Pride prav, če lahko nalivaš tudi tršo vodo (ne samo destilirane) - saj vsi to reklamirajo, ampak eni imajo boljši, drugi slabši sistem čiščenja kamna.
močan izpust pare vertikalno zna priti prav.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Lih sem hotu napisat. "Važno, da je LEP".
grin1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Men je blo pomembno k sem kupovala to, da se sam sklopi če miruje dlje časa, pa da ima dolg kabel ... sicer mi je sedaj vseeno tud če bi imela takega, ki bi bil na žerjavico, saj ne peglam več (sem kupla sušilni stroj). Mogoče je fajn da pogledaš še težo, meni se je moj zdel težak, sploh k sem ga natankala.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Pri izbiri likalnika je najbolj pomembno kakšna je ženska ki ga bo gonila.
evil.gif

Šalo na stran: Pomembno je da lahko nalivaš vodo iz pipe (saj najbrž so že večinoma vsi taki) in da ima čez drsno ploskev prevleko za lažje likanje.

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
264
31
28
In perila iz sušilnega stroja ni potrebno več likati? To pa je zame nova informacija. Zgleda, da je tehnika v zadnjih letih malce napredovala. Perilo iz našega sušilca je precej zmečkano, likanje mu ne uide.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Vedno mi je zanimivo, da se moški radi ukvarjajo z raznimi napravami in za vse vedo v nulo, ne pa recimo z likalnikom ali pa pralnim strojem, ki je za večino uganka, kako deluje.
shocked-1.gif

Jaz navijam za cunje, ki jih ni treba likat, manj so tudi zmečkane, če ne skopariš z mehčalcem. Pri likalnikih pa so menda teflonski dobri.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem takega nabavil http://pest.si/r68
- velik izpust pare
- ime edini keramično podlago (sicer vsak svoje hvali)
- veliko moč (2600w)
- velika posoda za vodo
- voda iz pipe (to ima že vsak)
- pokončno likajne ima tudi že vsak
vse navedeno je dosti boljše, kar ponuja konkurenca v tem cenovnem razredu.
Kar se teže tiče, naj bi bil težji boljši, ker je tako potrebno manj pritiskanja.

Moj sicer nima tega, je pa dobra funkcija, da se sam vgasne ob mirovanju. Sam tega nisem zasledil v tem cenovnem razredu.
Dražjega zaradi določenih razlogov nisem gledal. Če pa bi lahko, bi sigurno iskal kaj okol 100€ ali celo parne s kotličkom.

Kak je pa v praksi pa ne vem, ker ga še nisem dobil.

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
še eno mogoče mal butasto vprašanje:

a je kaka razlika pri likalnikih, da bi npr. ko nekaj likaš ne postalo tako svetleče? Recimo, neke cote parkrat potegneš in se že tako grdo svetijo?
Je tukaj tudi kaj za bit pozoren?

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
In perila iz sušilnega stroja ni potrebno več likati? To pa je zame nova informacija. Zgleda, da je tehnika v zadnjih letih malce napredovala. Perilo iz našega sušilca je precej zmečkano, likanje mu ne uide.

Razen srajc jaz ne likam nič, hvala bogu jih moj ne nosi prav pogosto. Če dam cunje takoj ven iz stroja, ki so se posušile ne rabim likat.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:

pa še mehčalca skoraj ne potrebuješ dajati. jst likam samo še kakšne srajce in sem pa tja kakšno majico potegnem trikrat gor pa dol. je pa res, da je treba takoj ko stroj posuši, cujne strest, da se ohladijo in založiti.

na odpiralca teme: pri likalniku lahko gledaš tudi malo na to, da ima parno konico, pomaga pri likanju okoli gumkov pri srajcah.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
ja, lep ja, pa rdeč ali zelen mora bit, sam preden ji ga kupim, bi se rad prepričal, da ji bo dobro šlo
wink-1.gif
Moja ima tega črno-zelenega Gorenje s Titanium
confused-1.gif
podlago in pravi da je super zadeva in se izredno gladko tudi pelje. Vertikalni izpust pare in sistem da lahko uporabljaš navadno vodo (anticalc) je pa menda že tako ali tako samoumeven pri malo boljših likalnikih.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik ojanez pravi:
Če je perilo posušeno v sušilniku s parnim generatorjem, potem likanje ni potrebno. Drugače je pa perilo samo malo manj zmehčano.